PSD şi PNL vor să câştige Primăria Capitalei pe mâna medicului Cătălin Cîrstoiu

joi, 22 februarie 2024, 17:56
2 MIN
 PSD şi PNL vor să câştige Primăria Capitalei pe mâna medicului Cătălin Cîrstoiu

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti Cătălin Cîrstoiu, finul lui Traian Băsescu, ar fi luat în calcul de către PSD şi PNL pentru a fi candidatul comun la Primăria Capitalei, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Susţinerea de către ambele partide a unui candidat independent pentru Primăria Capitalei este una dintre variantele aflate pe masa coaliţiei de guvernare. Una dintre variantele care ar urma să fie testată în sondaje de către PSD şi PNL ar fi Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, conform surselor citate.

Informaţia a fost publicată anterior şi de G4 Media. Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, au susţinut miercuri seară că nu au luat încă o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei şi nu au ajuns să discute în detaliu pe marginea acestui subiect.

„În acest moment nu am ajuns să discutăm în detaliu. Şi dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare, de sondare. Ne interesează care e profilul candidatului în percepţia alegătorilor”, a declarat Ciucă.

De asemenea, Ciolacu a spus că „în următoarea perioadă” vor veni cu „deciziile politice cele mai bune”. Ei au evitat răspunsul la întrebarea cine are cele mai multe şanse să fie desemnat candidat dintre Gabriela Firea (PSD) şi liberalul Sebastian Burduja. „Amândoi. 50% fiecare”, a răspuns zâmbind Ciolacu. Acesta a evitat şi un răspun tranşant în privinţa situaţiei primăriilor de sector din Capitală şi a unei eventuale înţelegeri pentru împărţirea acestora.

Gabriela Firea, care s-a autointitulat „candidatul la candidatură” la Primăria Capitalei, a declarat, miercuri, că în coaliţie nu au fost discuţii punctuale despre candidaţii la Primăria Capitalei şi la cele şase sectoare:

„În Bucureşti se va lua o decizie zilele următoare. Important este ca ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti să nu se mai repete, iar domnul primar actual să plece către o altă activitate, dar pentru asta trebuie să avem cel mai bun candidat din partea noastră. PSD Bucureşti face propuneri şi se iau decizii, dar pentru că Bucureştiul este capitala României a intrat în negocierea naţională, ceea ce nu este un lucru rău.

La nivel de sectoare concluzia a fost de a susţine colegii noştri de la sectoarele 3, 4, 5 şi 6, fiind aliatul nostru PNL, aici preşedintele de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, urmând să anunţe săptămâna viitoare dacă doreşte să se implice în alegeri şi să candideze, că vom avea candidat comun pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 şi vom discuta şi despre Capitală săptămâna viitoare”.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

 

Comentarii