Putin amână propria vaccinare: Nu vreau să mă maimuțăresc în fața camerelor

vineri, 12 februarie 2021, 12:24
1 MIN
 Putin amână propria vaccinare: Nu vreau să mă maimuțăresc în fața camerelor

Președintele Vladimir Putin nu se grăbește să se vaccineze cu Sputnik 5.  Întrebat de jurnalitși dacă nu ia în calcul să urmeze tratamentul de imunizare pentru a-i încuraja astfel pe ruși să facă același lucru, liderul rus a afirmat că "nu dorește să se maimuțărească în fața camerelor".

Putin, în vârstă de 68 de ani, a afirmat că ia în calcul să se vaccineze spre sfârșitul verii, începutul toamnei, potrivit publicației Kommersant, citată de Daily Mail.

Putin a precizat, însă, că amânarea este determinată de faptul că e deja programat pentru o serie de vaccinări, inclusiv cea antigripală, iar tratamentele nu trebuie să se suprapună.

Potrivit presei de la Moscova, oricine dorește să aibă o întrevedere cu liderul de la Kremlin trebuie să stea timp de 2 săptămâni în carantină, până în ziua în care e programată întâlnirea. 

Lansat în toamna anului trecut, vaccinul Sputnik 5 a avut parte de o serie de critici, pentru că nu a trecut prin toate stadiile de testare, însă un studiu apărut săptămâna trecută în prestigioasa publicație medicală The Lancet a confirmat eficiența crescută a tratamentului (92%).

Comentarii