Putin și generalii săi se ascund într-un buncăr din munții Ural (presa rusă de investigații)

marți, 29 martie 2022, 13:25
2 MIN
 Putin și generalii săi se ascund într-un buncăr din munții Ural (presa rusă de investigații)

Putin și generalii săi se ascund într-un buncăr din munții Ural, susține jurnalistul Christo Grozev, de la Bellingcat. Acest site a dezvăluit, recent, cine este agentul FSB care l-ar fi asasinat pe Boris Nemțov, și a confirmat relatarea din Wall Street Journal potrivit căreia Abramovici și alți doi membri ai delegației ucrainene de negociere cu Rusia ar fi fost otrăviți.

Buncărul în care s-ar afla generalul Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării, și „posibil” și Putin, s-ar afla lângă localitatea Ufa, din munții Ural.

Grozev a arătat că aceasta ar fi posibila explicație pentru dispariția lui Shoigu din spațiul public. El a ajuns la această concluzie monitorizând zborurile spre Ufa.„Există o explicație nevinovată: faptul că din primele zile de război s-a aflat într-un buncăr sau în acest sediu, care nu poate fi distrus în timpul unui atac cu rachetă. Acest lucru este logic, nu este foarte ciudat, iar ceea ce vedem este zborul constant al aviației de la Kremlin, inclusiv al unor aeronave unde l-am văzut anterior pe Shoigu, la Ufa și înapoi, de mai multe ori pe zi. Aceste avioane au început să zboare la Ufa abia din prima zi de război sau din a doua sau a treia. Din 2 martie, aproximativ, aceste zboruri au devenit mai frecvente. (N.Red: Shoigu) Poate că se află acolo în buncăr din acel moment”, a spus Grozev.

Încă de la începutul lunii martie, Vadim Denisenko, un consilier din Ministerul de Interne de la Kiev, a susţinut că există dovezi că preşedintele rus, Vladimir Putin, s-ar afla în acest moment într-un buncăr din Ural. „Putin se află în buncărul său din Ural pentru a cincea zi consecutiv… Este o certitudine 100%. Acest lucru este confirmat atât de colegi de-ai noștri ruși – analiști, jurnaliști etc., cât și de anumite informații de la unele instituţii”, a afirmat Denisenko. 

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii