Rămânem în cărţile barajului

marți, 04 mai 2021, 01:43
3 MIN
 Rămânem în cărţile barajului

 

Astra Giurgiu – Politehnica Iaşi 1-2 (0-2), în etapa a V-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Dominată net duminică de o echipă palidă, Poli a câştigat graţie pragmatismului din primul act şi şansei din repriza a doua

Astra: Lazar – Raspopovic, Găman, Graovac, Bruno – Merloi (’37 – Stahl), Şerban (’11 – Boe Kane), Crepulja (’69 – Montini), Balaure (’46-Răduţ) – Wüthrich (’37 – Krpic), V. Gheorghe. Antrenor: Eugen Neagoe.

Poli: Brănescu 6 (’40 – Brînză 6) – Onea 7, Mihalache 5, Baxevanos 6, Buşu 6 – De Iriondo 6 (’76 – Gaitan), Passaglia 7 – Platini 5, Vanzo 5, A. Stan (’11 – Popadiuc 5) – Djuranovic 5. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Platini (’60, ‘80), Onea (’63), Buşu (’80), Brînză (‘90^2), Mihalache (‘90^3).

Eliminat: Platini (’80).

Arbitri: Sorin Costreie; Marius Marchidanu, Doru Lucaciu.

0-1, min. 22: Onea, cu un şut de la 15 metri;

0-2, min. 34: Vanzo a centrat de pe stânga în diagonală, Baxevanos a trimis mingea în faţa porţii, Passaglia a împins-o în plasă de la 3 metri;

1-2, min. 75: V. Gheorghe, din careu, de lângă Mihalache, după o pasă a lui Răduţ.

 

Criticile aspre apărute după eroarea flagrantă pe care antrenorul Nicolo Napoli a comis-o la meciul cu Viitorul, când l-a plasat pe Mihalache la mijloc şi pe De Iriondo stoper, efectul fiind un eşec la scor de forfait în Copou, au avut efect. Duminică, la Giurgiu, italianul a revenit la formula firească, cu cei doi pe posturile lor de bază, iar Poli şi-a recăpătat siguranţa defensivă. Şi cum Astra, lipsită de “biciul” lui Neagoe (suspendat), care a stat în tribună, a arătat în prima repriză de parcă ar fi venit la meci după un chef în noaptea de Paşte, Iaşi a profitat din plin. Jucătorii oaspeţi, care, la iniţiativa lui Passaglia, s-au adunat singuri într-o cameră de hotel înainte de meci, pentru a se automotiva, au absorbit fără probleme atacurile lente ale gazdelor şi au concretizat singurele şuturi trimise. Astfel, moldovenii au intrat la odihnă cu un avantaj nesperat, de două goluri.

La fel ca în alte rânduri, Poli nu a gestionat eficient pauza. Deşi avea în faţă o echipă care nu câştigase în ultimele patru meciuri de pe teren propriu, cu un singur gol înscris, trupa lui Napoli, care l-a pierdut pe Brănescu, accidentat, a intrat în tranşee. Drept urmare, deşi a avut suficiente culoare ofensive, Poli nu a mai expediat niciun şut în actul secund şi a fost dominată categoric. Punctele au plecat însă la Iaşi graţie norocului oaspeţilor, care au primit un singur gol, cu toate că gazdele şi-au creat patru ocazii mari şi au câştigat detaşat la toate capitolele: 13-2 (!) la şuturi, 4-2 la încercări cadrate, 9-0 la şuturi pe lângă poartă, 7-4 la cornere. De precizat însă şi faptul că arbitrul Costreie a ciupit Iaşul de câteva ori.

Poli a ţinut astfel ritmul cu ale codaşe, Hermannstadt şi Dinamo, ambele câştigătoare în deplasare, şi continuă astfel cursa pentru prinderea locului de baraj, de care o desparte patru puncte. Firesc, meciul de mâine, din Copou, cu Dinamo, care va începe la ora 16:30, este astfel extrem de important, o eventuală victorie urmând a creşte consistent şansele de salvare.

 

 

 

 

Comentarii