Rapsodie de toamnă cu teste de sezon

vineri, 28 septembrie 2018, 10:42
2 MIN
 Rapsodie de toamnă cu teste de sezon

* Duminică a fost de bermude şi tricou; luni s-a făcut frig şi a plouat: vă bucură? Vă enervează? Vă doare la bască, fiindcă aveţi o bască impermeabilă? Un test tematic:

1) Ce aţi făcut după ce au început ploile?

a) Am dus umbrela la revizia tehnică şi cizmele la vulcanizat / Mi-am luat rămas bun de la terasă, preţ de o chenzină / c) Am recitit volumul "Plumb", de Bacovia.

2) La ce vă gândiţi privind ploaia lungă, de toamnă mohorâtă?

a) La hidroizolaţia blocului şi la meşterii care au tot furat din materiale, să facă nişte ciubucuri prin cartier / b) La dozatoarele de bere de la terasă, din care tot aşa curgea berea, când era cald / c) La cei din Sahara, care s-ar bucura de o asemenea ploaie.

3) Ce faceţi, de obicei, când începe perioada ploioasă?

a) Deschid umbrela sau pun o pungă pe cap, să nu mă ude / b) Plec de la terasă, să nu intre apă în halbă, şi intru la căldură / c) Nu mai ud florile de lângă bloc.

* Să ştiţi că literele încercuite mai puţin contează când încep ploile: importante sunt umbrela, cizmele de cauciuc, hidroizolaţia, calitatea acoperişului şi alte asemenea nimicuri care contribuie la diferenţa dintre uscat şi ud, foarte importantă şi de sezon! Că tot veni vorba despre toamnă, ea nu înseamnă numai ploaie şi cer plumburiu, ci şi cămări pline cu produse specifice. Astea nu supravieţuiesc prea mult (mai ales vinul şi alte chestii similare), aşadar s-au inventat murăturile, vitamine care pot trăi bine şi în iarna viscoloasă. Vă plac? Vă pricepeţi? Un nou mic test:

1) Consideraţi că murăturile sunt:

a) Mult prea acre, că fac arsuri la stomac / b) Mult prea puţine, că mi-e greaţă / c) Nu chiar atât de indicate ca legumele şi fructele crude.

2) De obicei, murăturile se consumă:

a) La masa de Crăciun sau în noaptea de Revelion, cu musafirii / b) Dimineaţa, ca să taie greaţa / c) Evident, doar după ce se scot din butoi sau din borcan.

3) În principiu, murăturile se fac:

a) Prin murarea legumelor în saramură sau oţet / b) După care se mănâncă în fiecare dimineaţă, să dea poftă de viaţă / c) După ce au stat la murat o anumită perioadă.

4) De orice fel ar fi, murăturile se pun:

a) În cămară sau în boxă, depinde cum e mai comod / b) Pe masă, lângă sticlele de vin şi ţuică, între salata de boeuf şi răciturile cu mujdei / c) Toamna, la vremea asta.

5) La urma urmei, orice murătură-i bună:

a) Cu familia-mpreună / b) După o ţuică de prună / c) Când e frig, plouă şi tună.

* Trageţi voi concluziile, că noi avem treabă, punem pepenaşi, cornişoni şi gogonele!

 

 

Comentarii