Cazul afaceristului care s-a urcat beat şi drogat la volan şi a scăpat bolidul de sub control, în Copou

Rarisim! Accident de maşină cu un drogat inconştient, încadrat la tentativă la omor

vineri, 31 ianuarie 2020, 02:58
2 MIN
 Rarisim! Accident de maşină cu un drogat inconştient, încadrat la tentativă la omor

Judecătorii de la Tribunalul Iaşi au decis că afaceristul ieşean Dumitru Maricel Stan poate fi judecat pentru tentativă la omor calificat, încadrare juridică ce îi fusese stabilită de către Parchet.

Încadrea este una interesantă şi rară, în acelaşi timp, fiind întâlnită şi în cazul altor accidente. Asta pentru că tentativa, potrivit art. 32 din Codul penal „constă în punerea în executare a intenţiei de a săvârşi infracţiunea, executare care a fost însă întreruptă sau nu şi-a produs efectul“.

Este astfel de presupus că magistraţii au luat în considerare faptul că Stan era conştient că poate uşor să ucidă, urcând la volan în starea în care era. Stan este acuzat că a comis un accident rutier ce s-ar fi putut fi soldat cu o tragedie, maşina scăpată de sub control de el trecând milimetric pe lângă un copil care mergea pe trotuar. După decizia Tribunalul, dacă aceasta va fi menţinută şi de instanţa superioară, procesul urmează a începe. La finele acestuia, afaceristul poate primi şi 10 ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 22 iulie 2019, în jurul orei 19, Maricel Stan a condus un Mercedes cu numărul de înmatriculare IS 12 XFV pe aleea Sadoveanu din Iaşi, dinspre Rond Agronomie spre localitatea Breazu.

„În dreptul Muzeului Mihail Sadoveanu, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe trotuar, a intrat în coliziune şi a dislocat un stâlp de beton şi un indicator rutier, acroşând şi persoana vătămată minoră M.J.C, cauzându-i leziuni ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale“, a precizat Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Maricel Stan era băut, dar şi sub influenţa unor susbstanţe psihotrope de genul celor din pastilele Xanax, găsite în maşina sa imediat după accident. Tot în vehicul a fost găsită şi o sticlă de whiskey Jack Daniel’s. Cele două probe de sânge prelevate de la şofer au relevat concentraţii de 1,41 g/l alcool în sânge, respectiv de 1,17 g/l.

Maricel Dumitru Stan este asociat, alături de soţia sa, la două firme cu sediul în Iaşi.

Comentarii