Reacția MAE după ce Rusia s-a lăudat că a ucis 349 români: „Război de dezinformare”

sâmbătă, 16 martie 2024, 12:50
1 MIN
 Reacția MAE după ce Rusia s-a lăudat că a ucis 349 români: „Război de dezinformare”

Ambasada Rusiei la București se laudă că rușii au ucis 349 de români pe frontul din Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe, într-un răspuns pentru Newsweek România, a transmis că informația face parte dintr-un „război de dezinformare”.

Ambasada Rusiei la București a publicat o informație legată de numărul a ceea ce ei numesc „mercenarii” români și străini care luptă de partea Ucrainei.

Potrivit datelor furnizate de Ambasada Rusiei la București, pe frontul ucrainean au ajuns 784 de români începând cu anul 2022, dintre care 349 au fost uciși în cei doi ani de război. 

Newsweek România a cerut un răspuns Ministerului Afacerilor Externe cu privire la datele publicate de Ambasada Rusiei la București. 

În răspunsul oferit de MAE pentru Newsweek România, autoritățile nu se arată îngrijorate de cifrele rușilor și transmite că sunt „informații care fac parte dintr-un arsenal de război hibrid”. 

Ministerul Afacerilor Externe consideră că informațiile publicate de ruși fac parte dintr-un „război de dezinformare împotriva NATO”.

Iată răspunsul MAE pentru Newsweek România: 

MAE: „Referitor la informațiile vehiculate recent de Ministerul Rus al Apărării, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că partea rusă continuă să promoveze informații care, pe fond, fac parte din arsenalul războiului hibrid și al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE și NATO, inclusiv împotriva României”. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii