Reacția Ministrului Educației privind condițiile improprii de cazare reclamate de elevii olimpici

miercuri, 27 aprilie 2022, 21:12
1 MIN
 Reacția Ministrului Educației privind condițiile improprii de cazare reclamate de elevii olimpici

După ce mai mulți elevi olimpici care au participat la competițiile naționale au reclamat condițiile de cazare, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a reacționat. El spune că nu s-a mai investit în infrastructura școlară și că va fi dublată suma alocată pentru cazarea și masa olimpicilor.
 

Vă reamintim, Timișoara a fost gazdă în acest an pentru cinci olimpiade naționale, în perioada 18-30 aprilie. În acest context, mama unui olimpic a reclamat pe Facebook modul în care copiii au fost cazați în internatul Colegiului Tehnic „Henri Coandă”.

În imaginile surprinse la internatul Colegiului Henri Coandă se văd dulapuri vechi și pline de praf, dar și mese și paturi rupte.

Pe plan național au fost sesizate mai multe probleme de această natură, astfel că Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a reacționat miercuri în acest scandal, spunând că „ani de zile nu s-au făcut investiții în infrastructura școlară, iar acum se vede”.

„Infrastructura școlară depinde peste tot, fără excepție, de primării. Nu s-au făcut investiții în infrastructura școlară, iar acum se vede”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de hotnews.ro.

Ministrul Educației a mai susținut că va fi majorată de la 100 la 200 de lei alocația pentru cazare și hrană pentru elevii participanți la olimpiade, dar vor fi majorate și premiile pentru olimpici. În prezent, unui elev care obține locul I la olimpiada națională i se acordă 300 de lei, iar Cîmpeanu promite că va primi 1.000 de lei.

Comentarii