Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

REACȚIA părinților după ce un student a murit înainte de examen: Creștem generații înspăimântate, fragile fizic și psihic și cu sufletul ferfeniță!

GALERIE
parinti, copii, examen
  • parinti, copii, examen
- +

Pandemia de coronavirus a schimbat radical viețile tuturor, de la regulile impuse de autorități pentru prevenirea infecției, la trecerea cursurilor universitare și preuniversitare în mediul online, perturbând viețile elevilor și studenților.

 

Zilele trecute, un tânăr a murit chiar înainte de a susține examenul. Este vorba despre un băiat de 19 ani, student la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

„Pe data de 18 ianuarie, în jurul orei 13:00, o autospecială și un medic au intervenit pentru a salva un tânăr de 19 ani din Cluj-Napoca, care a intrat în stop cardio-respirator. Cu toate că au fost efectuate manevrele de resuscitare, tânărul nu a putut fi salvat”, a declarat reprezentantul ISU Cluj.

Studentul se pare că ar fi avut anumite probleme cardiace și a făcut infarct înaintea examenului.

Tânărul se pregătea să susțină un examen la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării în momentul în care s-a petrecut tragedia. Studentul ar fi intrat în apel cu restul colegilor, dar nu a mai răspuns la semnalele profesorului, scrie Monitorul de Cluj.

După scurt timp, părinții au anunțat conducerea facultății că băiatul a făcut infarct și a murit.

Colegii băiatului - unii dintre ei din Botoșani - au transmis mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare. 

Solidaritate cu părinții îndurerați

Însă numeroase mesaje au venit din partea părinților, cei care știu cel mai bine prin ce trec copiii lor în această perioadă de pandemie, în care studenții nu doar fac orele în sistem online, de acasă, dar susțin și examenele din fața computerelor.

Părinții, care au la rândul lor copii studenți, au fost cutremurați de vestea morții tânărului din Cluj, chiar înainte de a susține un examen. O reacție a venit din partea Nicoletei Bogoș, fondatoarea „Licuricii Fericiţi”.

„Foarte rar mi s-a întâmplat să-mi înghețe inima și să mă cutremur. Te cuprinde o paralizie soră cu moartea sau, cel puțin, așa ne închipuim că simțim. O singură dată am mai trecut prin asta, când a murit tata.Ieri, fiica mea care este o studentă minunată, dedicată și, având în vedere facultatea grea pe care o urmează, eforturile ei, asemenea eforturilor altor mii de studenți, au fost aproape supraomenești pentru a participa, ultima jumătate de semestru, la toate cursurile, seminariile, laboratoarele, pentru a-și face toate temele, proiectele, lucrările practice.

(...) Examen, la o disciplină pe care o studiază doar în primul semestru al anului I, fără să găsească vreo legătură cu ceea ce va trebui să știe a face în profesia grea ce și-a ales-o. Examen la o disciplină la care toate cursurile, seminariile, laboratoarele au fost un stres major, fără limite. Fără suport de curs!!! Alimentat aproape diabolic de titularul cursului.

(...) N-am putut să dorm, frunzăresc FB, primul articol pe care îmi cad ochii: „Student în anul I la UBB, infarct înaintea unui examen online. Nu s-a putut conecta! Condoleanțe!” Am căutat știrea în toate sursele posibile, sperând să fie un fake news… Dar nu a fost!

Și inima mi-a înghețat, cu gândul la Bia (fiica dânsei - n.red.), la fragilitatea sufletului și psihicului său în condiții de stres major, la Florin, la ei toți... chiar dacă era vorba despre un student al unui alt centru universitar. L-am simțit ca fiind copilul meu! Și inima mi-a înghețat...

(...) Aceasta nu mai e școală, aceasta nu mai este viață. Creștem generații înspăimântate, fragile fizic și psihic și cu sufletul ferfeniță! Pentru că așa am moștenit unii dintre noi, de la alții... Odihnește-te în pace, copil îngropat de locul unde te-ai dus să-ți împlinești visurile! Nu-mi pot imagina durerea părinților tăi! Eu încă am inima împietrită!”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicoleta Bogoș.

Sursa: botosaneanul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri