Recensământ 2021: Iașul, la coada clasamentului de autorecenzare

joi, 31 martie 2022, 10:39
1 MIN
 Recensământ 2021: Iașul, la coada clasamentului de autorecenzare

La Botoșani, unu din șase localnici au completat chestionarele pentru Recensământ, fiind de departe cel mai conștiincios județ din acest punct de vedere, arată datele transmise joi de Statistică. La capătul opus al clasamentului se află Mehedinți, unde puțin peste 6% din locuitori au completat chestionarele.Iași se află la coada clasamentului, cu un procentaj de 7,74%

La Botoșani, una dintre explicații este că acolo există o implicare foarte puternică a președintelui Direcției Județene de Statistică și o conlucrare foarte bună a autorităților locale, după cum a spus preșdintele INS, Tudorel Andrei.

Chestionarul pentru auto-recenzare a fost realizat astfel încât omului să-i fie cât mai ușor să răspundă, în condițiile în care nu beneficiază de o instruire specială, precum cea de care dispun recenzorii. Fiecare dintre noi va avea propriul chestionar de auto-recenzare, corespunzător situației particulare în care se găsește, a explicat Silvia Pisică, director general în cadrul Institutului Național de Statistică, cea care coordonează Recensământul Populației din acest an.

Vezi mai jos situația chestionarelor completate în primele 17 zile, județ cu județ:”Știți foarte bine, partea de colectare a datelor se va realiza prin două metode: prin autorecenzare și prin recenzare asistată, realizată cu ajutorul recenzorilor, care vor realiza cu ajutorul tabletelor, interviurile față în față, a spus ea la o întâlnire informală cu presa.

Vor fi chestionare particularizate pentru cine este căsătorit și cine nu e, pentru absolveniți de facultate sau de liceu, pentru cei dintr-o anumită categorie de vârstă sau din alta, mai ținem cont dacă lucrează sau nu, dacă este pensionar…”., a mai spus directorul din INS.

Mai mult, pe hotnews

Comentarii