Recrutările și fuga bărbaților lovesc economia Rusiei și lasă familiile fără susținere

joi, 29 septembrie 2022, 12:31
1 MIN
 Recrutările și fuga bărbaților lovesc economia Rusiei și lasă familiile fără susținere

Recrutările masive și fuga bărbaților lovesc economia Rusiei și lasă familii întregi fără susținere financiară, arată Bloomberg și Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). În Rusia se semnala și înainte de mobilizare o serioasă problemă cu forța de muncă.

Conducerile companiilor încearcă, prin diferite metode, să-și protejeze angajații de recrutare, scrie FAZ. Publicația rusă Kommersant susține că unele firme își evacuează personalul cu avioane charter.

Recrutările și fuga bărbaților lovesc economia Rusiei

FAZ citează publicația rusă The Bell, care arată că 10% dintre angajații unui dealer de automobile au plecat, iar 10% au devenit, brusc, bolnavi. Tot The Bell scrie că angajații din IT au început să primească ordine de mobilizare, deși se credea că vor fi exceptați.

Însă ministrul Digitalizării, Maksut Shadayev, a precizat că vor fi exceptați doar cei cu studii superioare de specialitate, nu cei care au o altă profesie de bază, dar au fost la specializări. Această publicație estimează că doar 20% din sectorul IT din Rusia are angajați cu studii superioare strict în acest domeniu. Citeşte mai mult pe defapt.ro.

 

Comentarii