Reprezentaţii ale Baletului Bolşoi, anulate la Royal Opera House din Londra

sâmbătă, 26 februarie 2022, 14:35
1 MIN
 Reprezentaţii ale Baletului Bolşoi, anulate la Royal Opera House din Londra

Royal Opera House din Londra a anunţat, vineri, că a anulat reprezentaţii ale reputatului Balet de la Teatrul Bolşoi, prevăzute pentru această vară, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, conform AFP.

"O stagiune estivală a baletului de la Bolşoi la Royal Opera House se afla în etapele finale de planificare. Din păcate, ţinând cont de situaţia actuală, stagiunea nu va mai avea loc", a indicat opera de la Covent Garden într-un comunicat. Sectorul cultural este o victimă colaterală a invaziei ruse în Ucraina, mai multe instituţii prestigioase luând măsuri contra prezenţei în programul lor a artiştilor ruşi. 

Celebrul şef de orchestră Valeri Gherghiev, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost eliminat din programul de vineri al Festivalului "Dvorakova Praha" şi nu va mai dirija Filarmonica din Munchen în septembrie. Joi, din aceleaşi motive, el a fost înlocuit pentru o serie de concerte la Carnegie Hall din New York.De asemenea, Rusiei i-a fost interzisă participarea la concursul Eurovision de anul acesta.

 

 

Comentarii