Reverenţă pentru jucători

joi, 16 aprilie 2020, 01:43
3 MIN
 Reverenţă pentru jucători

 

Preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv, a anunţat că fotbaliştii ieşeni vor mai sta încă o lună în şomaj tehnic. El laudă atitudinea jucătorilor

 

E oficial. Şomajul tehnic se va mai prelungi o lună pentru fotbaliştii Politehnicii Iaşi. Astfel, ei vor încasa până la jumătatea lunii mai retribuţii lunare de circa 500 de euro net. Anunţul a fost făcut de preşedintele clubului ieşean, Ciprian Paraschiv: „De când s-a luat decizia intrării în şomaj tehnic, s-a făcut şi anunţul că se va sta într-o astfel de situaţie pe toată perioada în care în România va fi stare de urgenţă. Cum starea de urgenţă s-a prelungit, se prelungeşte şi perioada de şomaj tehnic”. Preşedintele Politehnicii a spus că va căuta soluţii pentru a compensa pierderile jucătorilor. „Am fost jucător şi ştiu prin ce trec băieţii. M-am tot gândit la tot felul de lucruri prin care să îi ajut fără însă ca Politehnica să intre în faliment. Cred că o variantă bună ar fi prelungirea contractelor cu încă o lună, mai ales că s-ar putea ca în Liga I să se joace în luna iulie. Astfel, pierderile financiare pe întreg sezonul vor fi mai mici” a spus Paraschiv, care a detaliat: „Eu cred că măsura pe care am luat-o noi, la Poli, e mai avantajoasă pentru jucători decât cele luate de alte cluburi. Sunt echipe care au tăiat drastic salariile şi în această perioadă dar şi pe alte perioade, mai lungi. La noi, în perioada de şomaj tehnic, de o lună şi trei săptămâni, jucătorii vor încasa aproape 900 de euro. Ar putea însă câştiga un salariu în plus, în iulie. Per total campionat, rămâne o perioadă de trei săptămâni în care încasează 900 de euro. Asta în condiţiile în care vor fi două luni de repaus, în care nu s-au putut face nici antrenamente”.

Preşedintele Politehnicii le-a transmis din nou mulţumiri fotbaliştilor: „Le mulţumesc public pentru cum s-au comportat. Au înţeles situaţia clubului, s-au adaptat la perioada ingrată prin care trecem. Au fost decenţi, disciplinaţi, profesionişti, au urmat toate programele recomandate de preparatorul fizic, au fost prezenţi la antrenamentele online. Au demonstrat că îşi respectă meseria şi respectă clubul la care joacă. Toată stima pentru ei!”

Paraschiv a dat o veste bună şi legată de viitor: „Mircea Rednic a fost prezent miercuri în Iaşi. Am purtat o rundă de discuţii legată de situaţia clubului şi de viitor. Dialogul a fost constructiv, pe toate palierele. Am pus la punct diferite strategii pentru acest sezon, am abordat şi câteva aspecte legate de viitor. Sper să putem pune în practică ceea ce am discutat, pentru a încerca să menţinem Politehnica pe linia de plutire şi apoi să începem urcuşul”.

Dacă nu apar alte situaţii neprevăzute, Politehnica Iaşi va relua antrenamentele pe 16 mai. Reamintim, ieşenii nu s-au mai putut antrena de pe 12 martie, când Federaţia Română de Fotbal a stopat desfăşurarea campionatului, din cauza pandemiei de coronavirus. (Ovidiu MINEA)

Comentarii