România nu are avion pentru deplasarea demnitarilor în străinătate de aproape zece ani

luni, 13 martie 2023, 17:44
1 MIN
 România nu are avion pentru deplasarea demnitarilor în străinătate de aproape zece ani

De aproape un deceniu, preşedintele, premierul şi demnitarii care îi însoţesc nu mai au la dispoziţie un avion oficial cu care să efectueze deplasările în străinătate.

Newsweek România vă explică cum s-a ajuns aici. De aproape un deceniu, preşedintele, premierul şi demnitarii care îi însoţesc nu mai au la dispoziţie un avion oficial cu care să efectueze deplasările în străinătate. Newsweek România vă explică cum s-a ajuns aici.

România a rămas fără nicio aeronavă oficială din cauza unor dispute politice şi decizii financiare blocate. Avioanele prezidenţiale se cumpără, în general, câte două sau chiar trei, unul fiind cel utilizat în mod frecvent, iar celelalte fiind pregătite de zbor în cazul în care apar incidente cu aeronava oficială.

România este printre puţinele state care nu au avion prezidenţial, o situaţie care durează de aproape 10 ani. Bulgaria are în flota VIP 2 avioane, Ungaria are 4 aeronave oficiale, Polonia are 5 aeronave pentru cursele demnitarilor, iar Germania are nu mai puţin de 15 aeronave VIP.

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii