România s-a clasat pe primul loc la Balcaniada de Geografie de la Iaşi

sâmbătă, 30 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 România s-a clasat pe primul loc la Balcaniada de Geografie de la Iaşi

Delegaţia formată din elevi din România a obţinut cele mai multe medalii la Balcaniada de Geografie, competiţie care s-a desfăşurat la Iaşi şi la care au participat elevi din mai multe ţări. Astfel, elevii români au reuşit să obţină şapte medalii, dintre care două de aur, două de argint şi trei de bronz, fiind, la fel ca la ediţiile anterioare, participantul care a obţinut cele mai multe premii din palmaresul acestei competiţii.

Elevii din Serbia au urmat România în privinţa numărului de medalii obţinute. Astfel, sârbii au plecat cu şase medalii, trei de argint şi trei de bronz, iar delegaţia Sloveniei a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz. Bosnia şi Herţegovina, precum şi Republica Moldova, aflate la prima participare în cadrul Balcaniadei de Geografie, au obţinut câte două medalii, argint şi bronz.

Competiţia şcolară s-a desfăşurat pe parcursul acestei săptămâni, festivitatea de premiere având loc pe 28 iunie, în Aula „Mihai Eminascu“ din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Balcaniada de Geografie a fost  găzduită pentru prima data de România, Iaşul fiind ales de către Ministerul Educaţiei Naţionale. „La nivelul Ministerului  Educaţiei  Naţionale a fost desemnat Iaşul ca judeţ organizator, atât pentru rezultatele obţinute de către elevii ieşeni la concursurile naţionale şi internaţionale de geografie, cât şi pentru capacitatea organizatorică dovedită de învăţământul preuniversitar, dar şi universitar ieşean, confirmate în cadrul altor  activităţi comune de succes“, au declarat reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

La eveniment au participat 50 de elevi şi 30 de profesori team leader, dar şi observatori şi invitaţi din Serbia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Moldova şi România. Balcaniada de Geografie din acest an a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Facultatea de Geografie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, Societatea de Geografie din România şi Primăria Iaşi. 

 

 

Comentarii