România va avea cât mai curând cel mai performant sistem anti-drone din Europa la granița cu Ucraina împotriva atacurilor din Rusia

vineri, 20 octombrie 2023, 13:26
1 MIN
 România va avea cât mai curând cel mai performant sistem anti-drone din Europa la granița cu Ucraina împotriva atacurilor din Rusia

România va avea cât mai curând o tehnologie nouă anti-drone, din mai multe state, care va fi instalată în țară la granița cu Ucraina, cel mai performant sistem anti-drone din Europa, împotriva atacurilor rusești, au declarat vineri surse guvernamentale. În perioada următoare se vor încheia niște acorduri G2G între Guverne din mai multe țări, evident cu acordul NATO, potrivit surselor.

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri la Kiev că România şi Ucraina vor avea ''o abordare nouă'' pentru a preveni atacurile ruseşti asupra infrastructurii strategice a Ucrainei, la frontiera cu România, scrie Hotnews.

"Am venit însoţit de către ministrul Apărării din România, domnul Angel Tîlvăr, care în ultima perioadă a avut o comunicare cu ministrul Apărării din Ucraina foarte aplicată. Sunt ferm convins că împreună deja s-au luat anumite măsuri.

Mai mult, în cadrul NATO, împreună cu partenerul strategic, Statele Unite ale Americii, s-au luat şi alte măsuri pentru a preveni astfel de incidente.

Până în acest moment, nu există indicii că a fost un atac intenţionat al Federaţiei Ruse asupra României, nu a fost un atac intenţionat.

Împreună cu domnul prim-ministru, o să avem o abordare nouă ca să nu mai reuşească aceste atacuri Federaţia Rusă", a afirmat miercuri Marcel Ciolacu.

Comentarii