Românii, conspiraționiști și înainte de COVID: în 2019, sub 50% credeau că vaccinurile protejează

luni, 18 octombrie 2021, 16:59
1 MIN
 Românii, conspiraționiști și înainte de COVID: în 2019, sub 50% credeau că vaccinurile protejează

Sub 40 la sută dintre români aveau încredere în informațiile pe care le primeau despre vaccinuri și sub 50 la sută credeau că vaccinarea este cea mai sigură modalitate de a ne apăra în fața unor boli, în 2019.

Sondajul, făcut la comanda Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) de către INSCOP, era făcut în contextul în care 65 de oameni muriseră din cauza epidemiei de rujeolă, dintre care cei mai mulți copii, nevaccinați, iar 199 de oameni care făcuseră gripă muriseră, un record negativ al sezonului gripal, iar în Parlament se discuta despre introducerea obligativității unor vaccinuri.

Răspunsurile, reprezentative la nivel național, sunt relevante și în prezent, în contextul în care românii manifestă cea mai mare reticență la vaccinarea anti-COVID din Uniunea Europeană, iar la numărul de decese am ajuns săptămâna trecută pe primul loc în lume raportat la populație. Situația critică din România a ajuns și în atenția Organizației Mondiale a Sănătății, ai cărei reprezentanți vor discuta cu experții Institutului Național de Sănătate Publică despre eșecul campaniei de vaccinare.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii