Românii se programează la vaccinare cu o viteză de 302 persoane pe minut

sâmbătă, 27 februarie 2021, 17:18
1 MIN
 Românii se programează la vaccinare cu o viteză de 302 persoane pe minut

Programarea pentru vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech s-a reluat sâmbătă, iar până la ora 14.00 s-au programat 109.800 de persoane, potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, care anunţă un "maraton" al programărilor.

Odată cu reluarea programărilor, se vor putea programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19, cu serul Pfizer/BioNTec, 156.000 de oameni. Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, pe platforma de vaccinare peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră şi 302 pe minut, până la ora 14:00.

În total, 109.800 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech. Începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, a anunţat CNCAV. Reamintim că în acestă etapă se pot vaccina persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Conform CNCAV, acţiunea de vaccinare a personalului didactic continuă la nivel naţional, până la data de 10 martie, precum şi vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost. În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

 

Comentarii