Rujeola a ocolit Iașul, dar creşte alarmant într-un judeţ vecin

sâmbătă, 13 iulie 2019, 15:37
1 MIN
 Rujeola a ocolit Iașul,  dar creşte alarmant  într-un judeţ vecin

Tot mai multe cazuri noi de îmbolnăviri cu rujeolă au început să apară la nivelul întregii ţări, însă, în ultima săptămână, Iaşul a fost evitat de boală. 

Conform ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), 129 de persoane au fost confirmate cu pojar în perioada 8-12 iulie în România, cu aproape 50 mai multe decât săptămâna anterioară. Cele mai multe cazuri au fost identificate în Mehedinţi, 29 de persoane fiind confirmate în doar cinci zile cu pojar, numele popular al bolii. Pe locul al doilea ca număr de cazuri în ultima săptămâna a fost Sălaj, cu 27 de cazuri, urmat de muncipiul Bucureşti, cu 17 cazuri, şi Neamţ, unde au fost identificate 15 cazuri.
 
Deşi la penultima raportare în Iaşi au fost confirmaţi cinci bolnavi cu rujeolă, în ultima perioadă judeţul a fost ocolit de boală, astfel că nicio persoană nu se afla în atenţia doctorilor la ultima raportare. Până în prezent, în ţară au fost confirmate 17.752 de cazuri. Dintre acestea, 64 de oameni au decedat din cauza complicaţiilor, iar potrivit medicilor, cei mai mulţi nu erau vaccinaţi. 

Comentarii