Ruşii au pus la treabă racheta balistică intercontinentală Satana 2

joi, 13 aprilie 2023, 08:44
1 MIN
 Ruşii au pus la treabă racheta balistică intercontinentală Satana 2

Rusia a testat „cu succes” o rachetă balistică intercontinentală – Satana 2 lansată de către „un echipaj de luptă”. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a emis avertismente că ar putea folosi arme nucleare dacă Rusia ar fi ameninţată. Rusia a testat „cu succes” o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat miercuri Ministerul Apărării.

Ministerul rus al Apărării a declarat că „un echipaj de luptă a lansat cu succes o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a unui sistem mobil de rachete la sol” de la locul său de testare Kapustin Yar, din regiunea Astrahan, potrivit TASS.

Scopul lansării a fost testarea echipamentului de luptă avansat al rachetelor balistice intercontinentale. Această lansare a confirmat corectitudinea circuitului şi a soluţiilor tehnice utilizate în dezvoltarea de noi sisteme strategice de rachete", a adăugat acesta.

Potrivit ministerului, „racheta a lovit cu precizie ţinta” aflată pe terenul de antrenament Sari-Şagan din Kazahstan. De când a trimis trupe în Ucraina anul trecut, preşedintele Vladimir Putin a emis avertismente că ar putea folosi arme nucleare dacă Rusia ar fi ameninţată.

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Comentarii