Rusoaică teroristă, prinsă când dorea să intre în România. Se prefăcea că este refugiată

vineri, 25 martie 2022, 12:58
1 MIN
 Rusoaică teroristă, prinsă când dorea să intre în România. Se prefăcea că este refugiată

Mai multe persoane care figurau pe lista de urmăriți au fost prinse în timp ce încercau să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Toate cazurile s-au înregistrat de la începutul războiului din Ucraina, iar urmăriții au încercat să pară refugiați pentru a putea scăpa de mâna autorităților. 

 

Din cele cinci persoane reținute, două figurau ca urmărite internaţional, urmare a unor semnalări introduse în Sistemul de Informații Schengen în baza mandatelor europene de arestare, iar celelalte trei aveau mandate de urmărire internaţională, emise de Birourile Naţionale Interpol. 

Cel mai celebru caz este al rusoaicei Amina Gerikhanova, o femeie în vârstă de 36 de ani. Aceasta a fost prinsă în PTF Siret pe data de 11 martie, în timp ce încerca să intre în România împreună cu un copil minor. Autorităţile judiciare din Rusia au dat-o în urmărire internaţională din 24 aprilie 2018 și au solicitat localizarea şi arestarea acesteia, în vederea extrădării. Femeia este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de participare la o formaţiune armată ilegală. 

Mai exact, ea este acuzată că, în luna august 2016, a mers în Siria, unde s-a alăturat ca luptător străin unei formaţiuni armate teroriste, activând până la data de 27 martie 2018.

Mai mult, pe monitorulsv

Comentarii