S-a încheiat modernizarea celui mai mare tronson al Spitalului pentru Copii din Iaşi

vineri, 29 octombrie 2021, 15:35
1 MIN
 S-a încheiat modernizarea celui mai mare tronson al Spitalului pentru Copii din Iaşi

Cel mai mare tronson al Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi a fost modernizat, primii pacienţi urmând a fi internaţi săptămâna viitoare.

Consiliul Judeţean Iaşi a recepţionat, vineri, lucrările la tronsonul I al Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria", toate etajele, subsolul şi terasa fiind reabilitate şi modernizate. Săptămâna viitoare în acest corp al unităţii medicale vor fi aduşi primii pacienţi.

Următoarea etapă vizează modernizarea corpului B al unităţii medicale. Reabilitarea şi modernizarea spitalului pentru copii "Sfânta Maria" Iaşi este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121,4 milioane de lei.

Spitalul pentru Copii din Iaşi este cel mai mare spital de Pediatrie din Moldova şi al doilea ca mărime din ţară, aici fiind trataţi anual peste 50.000 de pacienţi din întreaga regiune.

Cele trei corpuri componente ale imobilului au fost date în folosinţă în anul 1970 şi este pentru prima data când sunt reabilitate.

Comentarii