S-au ciocnit ouăle, hai la treabă!

miercuri, 27 aprilie 2022, 01:43
2 MIN
 S-au ciocnit ouăle, hai la treabă!

După victoria de vineri, jucătorii ieşeni au avut linişte de sărbători

 

Pe lângă prima de victorie de 500 de lei, fotbaliştii Politehnicii Iaşi au fost recompensaţi şi cu zile libere ca urmare a succesului obţinut vineri, în etapa a V-a a play-out-ului Ligii a II-a de fotbal, în faţa Dunării Călăraşi. Victoria care a securizat locul Politehnicii în eşalonul doi le-a asigurat jucătorilor ieşeni şi peste 90 de ore de relaxare, prilej pentru mulţi de a petrece în linişte sărbătorile pascale.

Mini-vacanţa de Paşte a luat sfârşit ieri dimineaţă, când antrenorul Costel Enache a programat primul antrenament de după meciul cu dunărenii, Poli începând să pregătească disputa de sâmbătă, de la Miercurea Ciuc, cu liderul Grupei A a play-out-ului, FK Csikszereda. Deşi este cu sacii în căruţă, obiectivul acestui an, evitarea retrogradării, fiind atins, Politehnica a anunţat că va aborda cu motoarele turate atât partida din Harghita cât şi cea din ultima rundă, de acasă, din Copou.

Vom juca la capacitate maximă şi în ultimele meciuri din acest sezon. Este vorba de blazonul nostru, de orgoliul nostru, de respectarea competiţiei. Mă voi baza şi în ultimele etape pe cei mai în formă jucători. Ar fi nedrept pentru unii care au dus greul acestui sezon dacă i-aş scoate din echipă acum, când ne-am atins obiectivul, dacă ei se vor pregăti în continuare la intensitate maximă” a declarat antrenorul ieşenilor, Costel Enache. Tehnicianul a recunoscut că şefii clubului nu au demarat cu el vreo discuţie legată de strategia pentru sezonul viitor: “Sunt la final de contract, aştept să văd ce îşi doreşte conducerea clubului”.

La ultimele două dispute din stagiunea 2021-2022, Enache nu va conta sigur pe două piese de bază, Alexandru Stan şi Cristi Puşcaş. Despre primul se ştia de mai mult timp că a încheiat sezonul după ce a suferit o fractură la un deget de la picior, în timpul duelului cu Dacia Unirea Brăila din etapa a III-a a play-out-ului. Şi finalul campionatului pentru Puşcaş a fost recunoscut, fotbalistul urmând a se opera la tendonul care i-a generat atâtea probleme în acest sezon. În ceea ce-l priveşte pe cel de-al treilea jucător absent Dunărea Călăraşi din motive medicale, Robert Asăvoaei, acesta are şanse mici de a evolua la Miercurea Ciuc. Asăvoaei, care a avut o contractură musculară, ar putea să fie apt la duelul cu Timişoara.

foto: Francisc Cristea, autorul primului gol de vineri

Comentarii