Salarii ținute la secret în instituția de stat unde șpaga se căra cu ligheanele

vineri, 05 februarie 2021, 11:16
1 MIN
 Salarii ținute la secret în instituția de stat unde șpaga se căra cu ligheanele

Salariile de bugetar ale angajaților de la Direcția de Permise Auto sunt ținute la secret pe baza unei legi imorale votată de fosta coaliția PSD-ALDE.

În 2020 a izbucnit un scandal uriaș la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava. Polițiștii privatizaseră, practic, Serviciul de Permise și Înmatriculări, iar afacerea a produs bani și bunuri de peste 2 milioane de euro în doi ani. Pentru examenul teoretic, polițiștii erau "omenoși", cereau șpagă între 3000 și 6000 de euro, după posibilitățile clientului. Astfel, traseul se "rezolva" cu sume între 300-1.500 euro, iar sala cu 3.000-6.000 euro. În urma finalizării perchezițiilor efectuate de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Suceava în trei dosare penale, au fost ridicate sume de bani și bunuri  în valoare de peste 1.000.000 euro. Șpaga era depozitată în valize și în ligheane.

După un asemenea scandal, te-ai fi așteptat la o transparență totală din partea instituției. Dar nu este așa. Șeful Serviciului Public Comunitar regim permise este Catană Florin Valeriu. El nu a trecut nimic la categoria venituri din declarația de avere.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii