Salubris a dat în judecată Primăria pentru penalităţi

sâmbătă, 12 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Salubris a dat în judecată Primăria pentru penalităţi

Primăria a reuşit să rămână datoare la propria-i firmă de curăţenie. Salubris SA a dat în judecată municipalitatea pentru întârzierea cu care îşi plăteşte facturile.

Salubris a cerut, în august anul trecut, obligarea Primăriei la plata a 26.500 lei cu titlu de majorări de întârziere pentru facturile emise în perioada iunie 2018 – februarie 2020 pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Conform legii, facturile trebuie achitate în termen de 30 de zile de la emitere, după scurgerea acestei perioade putând fi aplicate majorări de întârziere. Or, între Primărie şi Salubris a fost încheiat încă din 2005 un contract privind prinderea câinilor vagabonzi, contract prelungit succesiv şi care era deci în continuare valabil.

De altfel, Primăria nu a prezentat în instanţă nicio întâmpinare la acţiunea Salubris şi nici alte apărări. Magistraţii Judecătoriei nu au avut altceva de făcut decât să aprobe acţiunea Salubris, aşa cum a fost aceasta formulată.

Dacă municipalitatea nu s-a apărat în prima instanţă, ea ar putea să o facă în faţa Tribunalului, întrucât a declarat apel. Primul termen al apelului urmează să fie stabilit.

Comentarii