Săptămână încărcată în comunitatea ortodoxă: conferinţe despre post, donare de sânge şi Marşul pentru Viaţă

luni, 20 martie 2023, 02:50
1 MIN
 Săptămână încărcată în comunitatea ortodoxă: conferinţe despre post, donare de sânge şi Marşul pentru Viaţă

Săptămână aglomerată pentru preoţii şi angajaţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: în cadrul campaniei „Luna pentru viaţă”, dar şi adiacent acesteia, vor fi organizate zeci de conferinţe, întâlniri şi dezbateri în toate bisericile din Arhiepiscopia Iaşilor. Punctul culminant va fi sâmbătă, 25 martie, când în majoritatea oraşelor principale din judeţele Moldovei va avea loc Marşul pentru Viaţă. La Iaşi, mulţimea va porni în marş sâmbătă, de la ora 15.00, pe traseul: Piaţa Unirii, Colegiul Naţional, Bulevardul Independenţei, Strada I.C. Brătianu, Teatrul Naţional, Bulevardul Ştefan cel Mare şi înapoi în Piaţa Unirii.

Dar evenimentele încep de azi, când, spre exemplu, Asociaţia Studenţilor Creştini-Ortodocşi Români va participa la o campanie naţională de donare de sânge – „Uniţi pentru viaţă”. Astfel, aceştia îi invită pe ieşenii care doresc să doneze sânge să se alăture campaniei la Centrul de Transfuzie Sanguină. Marţi, va fi marcată ziua copiilor care suferă de sindromul Down, fiind distribuite baloane şi unele „citate tematice” de la ora 14.00 pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Tot săptămâna viitoare, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan va avea loc un nou eveniment din seria de întâlniri desfăşurate sub genericul „Ne vedem la Mitropolie”. De La 18.30 va avea loc întâlnirea cu numele „Postul, terapia desăvârşită?”, organizată de către Sectorul de Comunicare şi Relaţii Publice. Evenimentul porneşte de la cartea scriitorului Cristian Filip, care a dat şi numele întâlnirii, iar invitaţi vor fi pr. Radu Sever Ungureanu, preot de caritate la IRO, cât şi dr. Eugen Gazzi, medic primar medicină internă la Spitalul Providenţa. Evenimentul va fi moderat de Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor. 

Comentarii