Scandal în Educație. Ministerul renunță la pedepsele dure pentru elevi, dar refuză să spună cine le-a propus

vineri, 23 decembrie 2022, 12:41
1 MIN
 Scandal în Educație. Ministerul renunță la pedepsele dure pentru elevi, dar refuză să spună cine le-a propus

Ministerul Educației ar fi vrut să pedepsească elevii ca în vremea comunismului. Adică, să fie mustrați în fața colegilor, mutați la o altă școală ori sancționați pentru că nu poartă uniformă. În fața valului de reacții negative, reprezentanții ministerului anunță că vor renunța la propunere, dar nici nu vor să spună a cui a fost ideea.

Propunerile care ar întoarce școala din România pe vremea comunismului au venit din partea Ministerului Educației. Instituția condusă de Ligia Deca ar vrea să introducă în Statutul Elevului pedepse traumatizante, devenite în 2022 doar amintiri neplăcute: mustrarea elevilor în fața colegilor, transferul în altă clasă și pedepse pentru lipsa uniformei.

Daniela Vișoianu, expert în educație: Sunt copii care spun că profesorilor nu le pasă de noi. Nu le pasă de ce simțim, că nu am înțeles, că avem o zi mai proastă. Profesorii spun noi nu ne mai descurcăm cu anumiți elevi că nu mai pot fi exmatriculați. Soluția va fi ca profesori mai slabi ca putere în sistem să primească acești elevi la clasă.

Mai mult, pe digi24

Comentarii