Schioarea Ania Caill, în afara listei României pentru JO Beijing. „Rămân cea mai bună”

marți, 18 ianuarie 2022, 09:33
2 MIN
 Schioarea Ania Caill, în afara listei României pentru JO Beijing. „Rămân cea mai bună”

Schioarea Ania Caill nu a fost inclusă de România pe lista Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, iar în locul ei va evolua o sportivă de pe locul 1700 mondial, lucru ce a dezamăgit-o profund.

"Nu sunt pe lista pentru Olimpiada de la Beijing. Am făcut tot ce era posibil să fiu inclusă pe lista, fiind de departe cea mai bună româncă. Am depus o cerere la tribunalul de arbitraj sportiv din Lausanne (TAS), sperând să îmi găsesc dreptatea. Din păcate şi din mare surprindere, Federaţia Română de Schi-biatlon (FRSB) nu recunoaşte competenţa lor, cererea mea fiind respinsă tocmai din motivul asta, pentru că în statulul lor nu permite. Aşa că FRSB nu m-a adăugat pe lista de preinscrieri pentru olimpiada şi a decis să facă un trial pentru sportivi aflaţi pe această listă. Ţin să reamintesc că sportivi aflaţi pe listă nu au niciun criteriu de calificare internaţional, au numai punctajul minim care le permite să ocupe acel loc de naţiune care există pentru tăriile mici. Eu sunt singura realmente calificată, datorită performanţelor mele care m-au proiectat în Top 100 mondial. Eu nu am fost pe lista extinsă, aşadar nu am avut voie să particip la acest trial. Sportivă "calificată" după trial poate participa la Olimpiada numai la două probe, slalom şi uriaş (eu aş fi avut dreptul să particip la 4 probe). Nu are nici o experienţă în Cupa Mondială şi nici măcar în Cupa Europei. A participat la un campionat mondial unde a ajuns la +26 de secunde în uriaş şi +22 în Slalom. Mă zbat să concurez la probele de viteză în Cupa mondială pentru că acolo este vorba de performanţă şi acolo sunt obiectivele mele. În trecut am făcut probele de technice dar a trebuit să renunţ la ele că să pot să mă concentrez pe probele de viteză, că orice sportiv de top care trebuie să se specializeze la un moment dat. Cu toate astea rămân cea mai bună sportivă din România inclusiv la probele technice", a spus Caill.

Ania Caill, sportivă cu dublă cetăţenie, română şi franceză, are ca „personal best” un loc doi la o cursă de coborâre în Cupa Europei, eşalonul doi al schiului de performanţă mondial.​

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii