Se anunţă o nouă zi foarte tensionată la Chişinău. Misterul corturilor instalate în faţa instituţiilor!

duminică, 09 iunie 2019, 08:58
1 MIN
 Se anunţă o nouă zi foarte tensionată la Chişinău. Misterul corturilor instalate în faţa instituţiilor!

Se anunţă o nouă zi tensionată pe scena politică din Republica Moldova, în condiţiile în care Parlamentul de la Chişinău se va reuni din nou, iar la principalele instituţii ale statului au apărut azi-noapte protestatari, aparent aduşi de Partidul Democrat al lui Vladimir Plahotniuc.
 

Un val de felicitări a venit dinspre Moscova după alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Parlamentului de la Chişinău  Deputatii au inceput sa vina la şedinţa parlamentului. Andrei Năstase: „Regimul consideră că poate să dea foc la ţară, numai să scape Plahotniuc. El recurge la acăiuni paramilitare, întrucât poliţia nu mai vrea să se implice în aşa ceva” (ProTV Chişinău)

Protestatarii au instalat corturi în faţa unor ministere, a procuraturii, a Curţii Constituţionale şi a Guvernului, spunând că vor să apere instituţiile de ”trădătorii” din Partidul Socialist şi din Blocul politic ACUM. De asemenea, tot peste noapte, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău a apărut o scenă mare cu însemnele Partidului Democrat.

Amintim că, sâmbătă, socialiştii preşedintelui Dodon şi pro-europenii ACUM au semnat un acord de ”dezoligarhizare” a ţării, au ales un preşedinte al Parlamentului şi au numit un nou guvern, condus de Maia Sandu. Curtea Constituţională, considerată sub influenţa oligarhului Plahotniuc, a dat mai multe decizii prin care a spus că Parlamentul trebuia dizolvat şi alegerea că Zinaidei Greceanîi drept preşedinte al Parlamentului şi numirea noului guvern sunt neconstituţionale. 

SURSA: hotnews.ro

Comentarii