Se asfaltează drumuri în Dumeşti. Ce se întâmplă cu alternativa la Europeană Podu Iloaiei – Hoiseşti – DN 28?

sâmbătă, 22 iulie 2023, 01:50
1 MIN
 Se asfaltează drumuri în Dumeşti. Ce se întâmplă cu alternativa la Europeană Podu Iloaiei – Hoiseşti – DN 28?

Primăria comunei Dumeşti se pregăteşte să modernizeze peste 11 km de drum de pe raza satului reşedinţă. O licitaţie a fost lansată în acest scop, de la 14,3 milioane de lei. Două treimi din această sumă, 9,4 milioane de lei vor veni prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” şi vor acoperi modernizarea a aproximativ 6,8 km de drum. Diferenţa va fi acoperită de la bugetul local, menţionează anunţul de licitaţie. La final, 37 de segmente de străzi vor fi modernizate, toate pe raza satului Dumeşti.

Termenul de depunere a ofertelor este 8 august, iar contractul va avea o durată de cel mult 36 de luni, în funcţie de alocările bugetare. Criteriul de departajare a ofertelor este preţul cel mai scăzut.

Pe de altă parte, intervenţiile la podul peste Bahlui de pe DN 28, la intrarea în Podu Iloaiei dinspre Leţcani, a deviat o mare parte a traficului prin comună, mai precis prin localitatea Hoiseşti. Este vorba despre o porţiune de drum comunal în lungime de aproximativ 2 km care nu este asfaltată. Deşi drumul respectiv e destul de sinuos, cozile din trafic au dus la aglomerarea lui şi la o poluare peste măsură cu praf, lucru contestat de localnicii din Hoiseşti.

Zilele trecute, primarul Mihai Cocoveică a discutat cu preşedintele CJ Costel Alexe despre necesitatea asfaltării drumului DC 26 între Holm şi Hoiseşti. „Am primit asigurarea din partea preşedintelui Costel Alexe că în cel mai scurt timp va fi găsită o sursă de finanţare pentru modernizarea străzii prin asfaltare”, a informat Primăria Dumeşti pe pagina proprie de Facebook. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii