Se întorc ninsorile. S-au emis coduri galbene

miercuri, 04 ianuarie 2023, 16:11
2 MIN
 Se întorc ninsorile. S-au emis coduri galbene

După zile mai calde ca cele de primăvară, români vor avea pare în sfârșit de iarna mult așteptată, dar în unele zone ar putea fi vorba despre fenomene ceva mai extreme. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo Cod galben de ninsori și viscol pentru 23 de județe ale țării.

Vremea de iarnă se abate asupra României, după perioada cu temperaturi anormal de ridicate. Două avertizări meteo Cod galben de viscol și ninsori au fost emise de ANM în urmă cu puțin timp. Ambele sunt valabile începând de joi, 5 ianuarie, și vizează nu mai puțin de 23 de județe din țară.

Cod galben de ninsori și viscol în 23 de județe

Prima astfel de averizare emisă de meteorologi este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 02:00 – 5 ianuarie, ora 14:00. Astfel, în acest interval, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni, cu viteze de 60…80 km/h, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 100…120 km/h. Viscol va fi în grupele nordice ale Carpaților Orientali, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.Totodată, se înregistrează intensificări temporare ale vântului în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h.

Meteorologii au emis și o a doua avertizare meteo Cod galben de viscol și ninsori, care este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 06 ianuarie, ora 12:00.

Astfel, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, vor fi intensificări temporare, cu viteze în general de 55…70 km/h.

Și în restul teritoriului se vor semnala local intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

 

Comentarii