Se plătesc salariile. pentru a ridica tonusul fotbaliştilor de la Poli

joi, 29 august 2019, 01:43
3 MIN
 Se plătesc salariile. pentru a ridica tonusul fotbaliştilor  de la Poli

Fotbaliştii ieşeni vor ajunge cu drepturile salariale la zi până la ora meciului cu Gaz Metan Mediaş.  Chelaru e accidentat, iar Diallo este suspendat. Deşi are o fractură, Breeveld va juca şi la Mediaș.

Politehnica Iaşi pregăteşte partida cu Gaz Metan Mediaş, care va avea loc sâmbătă, în cadrul etapei a VIII-a a Ligii I de fotbal. Şefii clubului au pus accent în ultimele zile pe ridicarea tonusului echipei, care a avut două elemente destabilizatoare: neplata la timp a salariilor pe luna iulie şi rezultatul sub aşteptări înregistrat în ultima rundă, 2-2 acasă cu modesta grupare Chindia Târgovişte.

“Am început să achităm salariile pe luna iulie, care trebuiau plătite până pe 15 august. O mare parte din jucători şi-au încasat integral retribuţiile. Până la ora meciului cu Gaz Metan, toţi jucătorii noştri vor fi cu drepturile la zi” a anunţat preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie. O parte a datoriilor faţă de jucători au fost stinse cu ajutorul fondurilor primite în această săptămână de la Primăria Iaşi, 600 000 de lei. A fost prima rată din cele două milioane de lei care sunt aprobate pentru finanţarea unui proiect depus de Centrul de Copii şi Juniori în care sunt implicaţi şi fotbalişti seniori. Din cei 600 000 de lei încasaţi au mai fost achitate şi alte datorii presante. Săptămâna viitoare se speră a fi încasată a doua rată din banii aprobaţi pentru proiectul amintit, 1 300 000 de lei, ultima tranşă, 100 000 de lei, fiind aşteptată în luna decembrie.

În ceea ce priveşte tonusul echipei, Ambrosie susţine că s-au purtat discuţii repetate, în scopul identificării erorilor comise în disputa cu gruparea din Târgovişte şi recăpătarea optimismului.

Referitor la lotul de jucători, Poli va avea două absenţe sâmbătă. “Din păcate, Diallo nu va putea evolua. A încasat repede patru cartonaşe galbene în acest start de sezon şi este suspendat. Şi chiar dacă Chelaru este în continuare accidentat, avem o soluţie foarte bună pe postul de stoper, Mihalache fiind refăcut sută la sută. În ceea ce-l priveşte pe Bădic, acesta continuă să crească din punct de vedere fizic. Nu va merge la Mediaş, însă, aşa cum erau pronosticurile, după întreruperea campionatului ar putea reintra” a declarat şeful executivului ieşean. Acesta a mai precizat că ultimii jucători aduşi, Sorin Şerban şi Răzvan Onea, ambii under 21, nu vor juca la Mediaş, ambii având nevoie de ceva timp pentru a se integra.

În schimb, Nicandro Breeveld se va sacrifica din nou pentru echipă, urmând a intra pe teren accidentat. “S-au purtat discuţii cu Breeveld şi a fost de acord să joace şi la Mediaş, chiar dacă are de mai mult timp, după jocul cu Dinamo, o fractură la mână. Se va opera lunea viitoare, la Iaşi, urmând a lipsi în perioada de întrerupere a campionatului, care va apărea imediat după disputa cu Gaz Metan” a punctat Ambrosie.

Partida dintre Gaz Metan Mediaş şi Politehnica Iaşi, de sâmbătă, va începe la ora 15:30.

Comentarii