Secretul alinierii perfecte a piramidelor de la Giza. Descoperirea arheologilor

vineri, 22 aprilie 2022, 17:32
4 MIN
 Secretul alinierii perfecte a piramidelor de la Giza. Descoperirea arheologilor

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massacusetts (MIT) au anunțat o descoperire incredibilă legată de modul în care au fost construite piramidele de la Giza, din Egipt. Secretul alinierii perfecte a acestora a fost descoperit în urma corelației cu un fenomen astronomic, echinocțiul de toamnă.

Science Alert relatează că toate cele trei piramide dintre cele mai mari din Egipt, două la Giza și una la Dahshur – sunt aliniate remarcabil, într-un mod în care nu te-ai fi așteptat să fie, mai ales prin faptul că ele au fost ridicate într-o eră a istoriei, fără computere, planuri și drone.

”Toate cele trei piramide, Marea Piramidă a lui Khufu, Piramida lui Khafre, ambele de la Giza și Piramida roșie a lui Snefru de la Dahshur, prezintă doar o ușoară eroare, ele sunt ușor rotite în sensul acelor de ceasornic față de punctele cardinale”, afirmă expertul american Glen Dash, de la Institutul de Tehnologie din Massacusetts (MIT).

În plus, laturile pătrate ale bazei de la Marea Piramidă de la Giza sunt egale, având aproximativ 138,8 metri. Construcția, care este cunoscută și sub numele de Marea Piramidă a lui Khufu, are laturile bazei aliniate aproape perfect cu punctele cardinale: nord-sud-est-vest.

”Constructorii Marii Piramide a lui Khufu au aliniat marele monument cu punctele cardinale cu o precizie uimitoare, mai mare de patru minute de arc sau cincisprezece părți de grad”, spune expertul.Cum de au reușit egiptenii să construiască piramidele de la Giza percept aliniate?
Potrivit studiului publicat în revista The Journal of Ancient Egyptian Architecture, egiptenii ar fi folosit echinocțiul de toamnă, în urmă cu peste 4.500 de ani, pentru a obține alinierea perfectă a piramidelor.

Glen Dash a plasat o tijă (numită gnomon) pe o platformă de lemn și a marcat locul umbrei acesteia pe parcursul zilei de 22 septembrie. ”La echinocțiu, expertul va descoperi că vârful umbrei se desfășoară în linie dreaptă și aproape perfect în direcția est-vest”, a declarat acesta.

”Egiptenii, din păcate, ne-au lăsat puține indicii. Nu s-au găsit documente de inginerie sau planuri de arhitectură care să ofere explicații tehnice care să demonstreze modul în care egiptenii antici și-au aliniat templele și piramidele”, a mai spus expertul.Cine a construit piramidele?
Cine a construit primele piramide? Cum au ajuns la această formă și cine a dezvoltat tehnologia uimitoare care a dat naștere acestor monumente ieșite din comun? Cercetătorii Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman vin cu noi dovezi care oferă detalii concrete despre geniile aflate în spatele acestor construcții monumentale.

Acum 5000 de ani, în Egipt, se construiau edificii care și cu tehnologia din ziua de azi sunt aproape imposibil de realizat. Cine sunt inginerii, creierele care au dezvoltat aceste construcții, dincolo de forța de muncă brută – aparținând egiptenilor.

S-au vehiculat numeroase teorii până acum, printre cei creditați cu planurile piramidelor fiind vechii egipteni, israeliții, locuitorii orașului Atlantida și chiar și extratereștrii.

Live Science relatează că ultimele cercetări arheologice realizate în Egipt par să fi descifrat misterul.Piramidele din Egipt nu puteau fi construite de sclavii israeliți, deoarece în această țară nu s-au găsit dovezi arheologice legate de poporul israelit, care să dateze de acum 4.500 de ani, când au fost ridicate monumentele grandioase de la Giza.

În plus, povestea relatată în Biblia ebraică despre evreii care sunt sclavi în Egipt, se referă la un oraș numit ”Ramesses”.

O așezare pi-Ramesses a fost fondată în timpul dinastiei a 19-a (aproximativ 1295-1186 î.Hr.), fiind denumită după Ramses al II-lea, care a domnit între anii 1279-1213 î.Hr. Dar acest oraș a fost construit după ce era construcției piramidelor se încheiase în Egipt.

”Nu avem niciun indiciu, nici măcar un cuvânt despre primii israeliți din Egipt: nici în înscripțiile monumentelor, nici în morminte și nici în papirusuri”, a declarat Neil Asher Silberman.Vechii egipteni au construit piramidele
Neil Asher Silberman afirmă că toate dovezile indică, fără îndoială, vă vechii egipteni au construit piramidele. Dar modul în care au trăit constructorii, cum au fost plătiți și cum au fost tratați, rămâne un mister, pe care cercetătorii în studiază încă.

În Egipt există peste 100 de piramide, dar cele mai imporatnte sunt cele trei de la Giza. Marea Piramidă a fost ridicată în timpul domniei faraonului Khufu (2551-2528 î.Hr.), iar doi dintre succesorii săi au avut și ei piramide la Giza, Khafre și Menkaure.

Faraonii au încetat treptat să mai construiaacă piramide în timpul Noului Regat (15590-1070 î.Hr.), alegând să fie îngropați în Valea Regilor, care se află la 483 de kilometri distanță de Giza.

Marea Piramida de la Giza, construita in onoarea faraonului Khufu, a reprezentat vreme de 3.800 de ani, cea mai inalta structura de pe Pamant.

Ea avea o inaltime de 146,5 metri, fiind detronata de Catedrala Lincoln din Anglia, care a fost terminata in anul 1.300 si are 160 de metri. Acum, Marea Piramida, datorita eroziunii a ramas la 138,8 metri.

Ultimul faraon inmormantat intr-o piramida a fost Menkaure, despre care se spune ca a fost fiul faraonului Khafre si nepotul lui Khufu. Acesti trei conducatori au fost succesorii faraonului Sneferu. In timpul acestei dinastii ai celor mai importanti faraoini din Egipt au fost ridicate la cativa kilometri de Cairo, cele trei piramide de la Giza.

Sursa: gadgetreport.ro

Comentarii