Semne mari de întrebare în jurul unui iaht de 700 milioane de euro din Italia. Este al lui Putin?

marți, 22 martie 2022, 21:12
2 MIN
 Semne mari de întrebare în jurul unui iaht de 700 milioane de euro din Italia. Este al lui Putin?

Putin îşi ascunde iahtul de 700 de milioane de euro în Italia, arată site-ul meduza.io, citând o investigaţie a echipei lui Aleksei Navalnîi.

„Lucrând în exil, echipa de activişti anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi a lansat o nouă anchetă care leagă un superyacht de 700 de milioane de dolari de preşedintele rus Vladimir Putin. Nava de lux, înregistrată oficial la o companie offshore din Insulele Marshall, ar avea în echipaj membri ai Serviciului Secret al Rusiei (FSO).

Echipa lui Navalnîi a publicat ancheta în ajunul condamnării criticului Kremlinului într-un nou proces penal. Navalnîi, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de peste 2,5 ani de închisoare, şi-ar putea vedea pedeapsa sa prelungită la 13 ani, pentru acuzaţii de fraudă şi sfidare a instanţei”, scrie meduza.io.

„Şeherezada” este unul dintre cele mai mari iahturi din lume şi a fost construit în 2020. Acum, potrivit echipei lui Navalnîi, iahtul se află în portul de pe litoral Marina di Carrara din regiunea italiană Toscana. 

„Şeherezada” a rămas singurul dintre cele 14 iahturi de peste 140 de metri lungime al cărui proprietar nu a fost dezvăluit public. Echipa lui Navalnîi a intrat în posesia unui document în care este prezentată lista echipajului care are grijă de „Şeherezada”. Majoritatea dintre lucrători sunt membrii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSO), agenţia care este în primul rând responsabilă de protejarea preşedintelui rus.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii