Sentinţă definitivă: 10 ani de închisoare pentru că şi-a ucis tatăl care i-a cerut bani de ţigări

marți, 06 iulie 2021, 01:49
1 MIN
 Sentinţă definitivă: 10 ani de închisoare pentru că şi-a ucis tatăl care i-a cerut bani de ţigări

Ieşeanul care şi-a ucis tatăl care îi ceruse bani de ţigări va rămâne 10 ani după gratii. Magistraţii Curţii de Apel au confirmat sentinţa stabilită la nivelul Tribunalului. Sentinţa este definitivă, Petru Tudorache nemaiavând la dispoziţie nicio cale de atac.

Plecată la muncă în străinătate, A.T. trimisese acasă 250 de euro. Banii fuseseră încasaţi de fiu, fiind folosiţi pentru plata datoriilor, a facturilor şi pentru cumpărături. După 10 zile, C.T. i-a cerut fiului bani de ţigări, fiind refuzat.

Între cei doi a izbucnit un scandal, fiul bătându-şi tatăl cu sălbăticie. C.T. a ajuns la spital în comă, cu o fractură de bază de craniu, decedând a doua zi. În faţa anchetatorilor, Petru Tudorache a admis că şi-a împins şi lovit tatăl, susţinând însă că acesta ar fi căzut şi s-ar fi lovit de aragaz şi butelie.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru omor asupra unui membru de familie, faptă pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani. A fost condamnat la doar 10 ani de închisoare, judecătorii luând în calcul lipsa antecedentelor penale, dar şi faptul că fapta fusese comisă fără intenţia de a ucide.

Comentarii