Singura femeie membră a biroului politic al Hamas a fost asasinată de Israel

joi, 19 octombrie 2023, 14:51
1 MIN
 Singura femeie membră a biroului politic al Hamas a fost asasinată de Israel

Singura femeie membră a biroului politic al Hamas, principalul organism decizional al grupării, a fost ucisă de lovituri aeriene israeliene în Fâşia Gaza, potrivit unor relatări ale media palestiniene, transmite joi agenţia DPA.

Armata israeliană a declarat joi că investighează aceste rapoarte.

Potrivit informaţiilor, Jamila al-Shanti, în vârstă de 68 de ani, a fost ucisă într-un atac aerian. Ea era văduva liderului şi cofondatorului Hamas, Abdel Aziz al-Rantissi, care a fost ucis de Israel în aprilie 2004.

Israelul a lansat lovituri aeriene masive în Fâşia Gaza după un masacru în oraşe de graniţă israeliene şi la un festival de muzică la 7 octombrie comis de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care guvernează Gaza.

Scopul Israelului este de a elimina conducerea militară şi politică a Hamas. Cu toate acestea, o parte importantă a conducerii îşi are sediul în străinătate.

Hamas a câştigat alegerile parlamentare din 2006 în Gaza împotriva partidului Fatah mai moderat al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas. Un an mai târziu, Hamas a preluat prin forţă controlul exclusiv al Fâşiei Gaza.AGERPRES

 

Comentarii