Situaţia din învăţământ este staţionară: unii elevi merg acasă, alţii revin la şcoală

marți, 09 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Situaţia din învăţământ este staţionară: unii elevi merg acasă, alţii revin la şcoală

13 elevi au intrat în carantină în urma testării pentru Covid-19, conform raportului de ieri a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, iar 13 elevi au ieşit ieri din carantină, în acest moment aflându-se izolaţi la domiciliu 69 de elevi.

Totodată, tot ieri au fost raportate 8 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul cadrelor didactice, iar 4 cadre didactice au ieşit din perioada de carantină, în total, la nivelul judeţului, aflându-se încă în izolare un număr de 44 de cadre didactice.

Acestora se adaugă şi 5 cadre didactice auxiliare care încă se află în perioada de carantinare, în cursul zilei de ieri, un cadru didactic auxiliar ieşind din perioada de izolare la domiciliu. În ceea ce priveşte personalul nedidactic, în acest moment se află 10 persoane în izolare din această categorie de salariaţi din învăţământul preuniversitar ieşean.

Îmbolnăvirile din şcoli au dus la suspendarea activităţilor „faţă în faţă” pentru mai multe clase sau grupe de elevi.

Astfel, în acest moment, există 5 clase de elevi de gimnaziu, liceu sau din învăţământul profesional, în cursul zilei de ieri ieşind din perioada de suspendare două clase, câte una de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi de la Şcoala Gimnazială Deleni.

Cele mai multe clase care au orele „faţă în faţă” suspendate sunt din învăţământul preşcolar şi primar. În acest moment, sunt 27 de astfel de clase sau grupe, în cursul zilei de ieri fiind raportate 4 noi clase care şi-au suspendat activitatea „faţă în faţă” şi opt care şi-au relutat activitatea.

Astfel, şi-au suspendat activitatea „faţă în faţă” două clase de la Şcoala Gimnazială Popricani şi câte una de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, de la Şcoala Primară „Gheorghe Ghibănescu” şi de la Şcoala Gimnazială Deleni.

Au ieşit din perioada de suspendare două clase de la Şcoala Gimnazială „Gh.I. Brătianu” şi câte una de la Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Şcoala Gimnazială Popricani, Şcoala Gimnazială Ţuţora, Grădiniţa Atelier Nr. 1 Iaşi, Şcoala Gimnazială Internaţională „Spectrum” Iaşi şi Grădiniţa cu Program Normal Ţuţora.

Comentarii