Şoc major pe piaţa asigurărilor: ASF a ridicat autorizaţia companiei Euroins. Ce se va întâmpla?

vineri, 17 martie 2023, 08:00
1 MIN
 Şoc major pe piaţa asigurărilor: ASF a ridicat autorizaţia companiei Euroins. Ce se va întâmpla?

Consiliul ASF a decis joi seară să ridice autorizaţia companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvenţă. 2,5 milioane de români sunt asiguraţi la compania Euroins, ”care are 400 de milioane de euro lipsă faţă de SCR, cerinţa de capital de solvabilitate”, potrivit unor surse Libertatea. 

Întrebată de ziar, ASF nu a confirmat decizia, autoritatea planificându-şi să comunice public vineri dimineaţă decizia de azi, potrivit informaţiilor redacţiei. Premierul Ciucă anunţase miercuri că a vorbit cu şeful ASF despre situaţia Euroins avertizândcă dacă intră în insolvenţă vor fi afectaţi mulţi oameni.

​„Am discutat săptămâna trecută cu Nicu Marcu, preşedintele ASF, urmează să se finalizeze controlul la Euroins şi joi, aşa am fost informat, ar urma să fie prezentate concluziile raportului de control, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, înainte de începutul şedinţei de Guvern.

​Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a plătit peste 150 milioane de euro către păgubiţii City Insurance de la finele lunii noiembrie 2021 şi până vineri, 10 martie 2023, din care aproape 28 milioane euro doar în primele 2 luni din acest an, arată datele furnizate la solicitarea HotNews.ro de către FGA.

Vezi mai multe detalii pe libertatea.ro

Comentarii