Şofer prins pe drum morţii beat turtă la volan, la primele ore ale zilei

joi, 14 martie 2024, 09:44
1 MIN
 Şofer prins pe drum morţii beat turtă la volan, la primele ore ale zilei

Poliţia oraşului Siret a desfăşurat marţi, 12 martie, o amplă razie în trafic, implicând forţe ale poliţiei de frontieră, poliţiei locale şi jandarmi. Acţiunea, care a avut loc în intervalul 7.00 – 13.00, a avut ca rezultat legitimarea a 148 de persoane şi controlul a 102 autovehicule, scrie monitorulsv.ro.

Printre incidentele semnificative constatate în timpul raziei, cea mai gravă a fost identificarea unui şofer în stare de ebrietate la volan. La prima oră a dimineţii, un echipaj al Secţiei Rurale Bălcăuţi a observat un autoturism care circula haotic pe drumul comunal 35, în Bălcăuţi, spre E 85 Siret – Suceava, cunoscut ca şi drumul morţii. Şoferul, un localnic din zonă, a fost oprit şi testat cu etilotestul, rezultând o concentraţie de 1,17 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la Spitalul Boli Cronice Siret pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice”.

În total, în cadrul acţiunii, au fost organizate 17 filtre rutiere, iar autorităţile au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 de lei. Pe lângă acestea, trei permise de conducere au fost reţinute, iar alte trei certificate de înmatriculare au fost ridicate.

Acţiunile de acest gen desfăşurate de autorităţi reprezintă eforturi constante pentru menţinerea siguranţei în trafic şi combaterea fenomenului de conducere sub influenţa alcoolului, care reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.

 

Comentarii