Şoferi ieşeni nu s-au ferit să se urce băuţi la volan. Unii au provocat accidente grave!

luni, 27 decembrie 2021, 11:24
1 MIN
 Şoferi ieşeni nu s-au ferit să se urce băuţi la volan. Unii au provocat accidente grave!

La data de 26 Decembrie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au depistat şi condus la cercetări un bărbat, de 59 ani, care conducea un auto pe bulevardul Nicolae Iorga, din mun. Iaşi, deşi avea permisul de conducere suspendat pentru 60 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto fără permis de conducere.

De asemenea, la data de 26 Decembrie ac, poliţiştii Biroului Rutier Paşcani au depistat pe raza comunei Stolniceni Prăjescu, un bărbat, de 34 ani, care conducea un auto, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În plus, la data de 24 Decembrie ac, în jurul orei 13.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 28, în afara localităţii Leţcani a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele verificări efectuate la faţa locului a rezultat că între două autovehicule a avut loc o coliziune faţă-spate, soldată cu rănirea unei persoane. Unul dintre conducătorii auto avea, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Comentarii