Șoferul care a provocat carambolul de pe A1 spune că a fost orbit de soare. Cinci oameni au murit, alți doi sunt grav răniți

marți, 19 septembrie 2023, 13:39
2 MIN
 Șoferul care a provocat carambolul de pe A1 spune că a fost orbit de soare. Cinci oameni au murit, alți doi sunt grav răniți

Un cumplit accident rutier, cu cinci morți și un rănit grav, s-a produs marți dimineață pe Autostrada A1, aproape de intrarea în Capitală. Un microbuz a fost, pur și simplu, strivit între două tiruri.

Cei aflați în interior nu au avut nicio șansă. Impactul a fost îngrozitor, iar echipajele de intervenție abia au putut scoate trupurile, de nerecunoscut, din mașina complet zdrobită. Un alt autoturism a fost, de asemenea, implicat în această tragedie.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8 dimineața. Se pare că un TIR venea dinspre Pitești, iar la volan se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani. În momentul în care a ajuns la kilometrul 17 din dreptul localității Ciorogârla ar fi fost orbit de soare, după cum le-a spus acesta polițiștilor, și că nu a văzut că în fața lui s-a format o coloană în mișcare, mașinile din față circulând cu viteză redusă.

TIR-ul a izbit prima dată un autovehicul, l-a aruncat pe banda de urgență, apoi a încercat să frâneze, dar nu suficient de mult astfel încât să evite impactul cu microbuzul sau duba cu 8 locuri plus șoferul, aflată în fața lui.

A strivit această dubiță între TIR-ul care se afla în față. În interior se aflau cinci muncitori din Pitești care mergeau spre o lucrare în Băneasa. Se pare că trebuiau să ajungă la o școală de zbor ca să construiască un simulator de zbor, potrivit unor surse din poliție. Aceștia au murit pe loc.

Șoferul TIR-ului a fost, de asemenea, rănit și transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca. Tot acolo se află și șoferul celeilalte mașini implicate. El este în stare gravă, iar medicii se luptă să-i salveze viața.

Atât șoferul primului TIR, cât și șoferul celui din față au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Circulația este în continuare oprită de la kilometrul 23 și este deviat prin zona localității Bolintin și nu se circulă până spre intrarea în București.

Comentarii