PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Spune-mi cum păcăleşti ca să-ţi spun cine eşti

vineri, 01 aprilie 2022, 19:59
2 MIN
 Spune-mi cum păcăleşti ca să-ţi spun cine eşti

* Am apucat aprilie fără bombe în cap; deocamdată, prima zi, în care oamenii trebuie să păcălească alţi oameni ca să fie trendy. Păcălelile nu-s la îndemâna oricui, cum nu poţi pune pe cineva să picteze ori să interpreteze Bach la clavecin dacă nu are strop de talent. Din nefericire, mulţi vin anual cu păcăleli fumate, rupte şi decolorate de la folosire, pe care le-ar refuza şi copiii din clasa pregătitoare, şi nici măcar nu ştiu să le ducă până la capăt. Dacă n-aţi început deja să vă plictisiţi cunoscuţii cu păcăleli de pe vremea lui Decebal, prezentând modificări ale proprietăţilor organoleptice, vă oferim instrucţiuni pentru a le transforma în păcăleli noi şi, cât de cât, acceptabile:

* Păcăleala cu găleata pusă în echilibru pe uşa întredeschisă. Din cauza ei am fost eliminaţi o zi de la grădiniţă, pe motiv că era veche şi atunci, în 1971. Pe 1 aprilie, cine întâlneşte o uşă întredeschisă se uită în sus, vede găleata şi nu intră, ci închide uşa, iar găleata cade pe partea păcălitorului, udându-l pe merit pentru o aşa poantă. Mai bine folosiţi o găleată în culori cât mai ţipătoare, încât omul să o vadă din prima, să nu se mai gândească la altceva şi să se repeadă la clanţă, pe care aţi legat-o cu un fir la priză. Sau pe care aţi pus super-glue. Sau altceva.

* Gluma cu lipiciul super-glue (că tot veni vorba) întins pe colacul de la WC. Dacă o îndrăzniţi, este doar pe răspunderea voastră! A îndrăznit-o un domn, care era gazdă de mulţi musafiri, i-a venit ideea de la prea multe beri consumate: pe colac a rămas lipită o doamnă, care a reuşit să se smulgă de-abia după două ore, timp în care toţi ceilalţi (care şi ei băuseră multe beri) au fost nevoiţi să se descurce după imaginaţia fiecăruia, prin diverse vaze şi borcane goale.

* Poanta cu pionezele ascunse în tapiţeria scaunului. Dacă ar fi existat la vremea aia scaune tapiţate, Gelu sigur i-ar fi făcut gluma asta lui Glad sau lui Menumorut; acum, oricine vede, pe 1 aprilie, un scaun tapiţat, caută întâi de toate pionezele şi le scoate, înainte de a se aşeza. Mai bine puneţi două-trei pioneze foarte la vedere, încât omul să le găsească şi să le scoată din prima, după care să se aşeze plin de încredere pe scaunul căruia i-aţi deşurubat în prealabil picioarele. Sau pe care l-aţi legat la priză.

* În fine, farsa cu laxativul în cafeaua musafirilor. E cea mai mare greşeală dacă o faceţi la început, când musafirii de-abia v-au venit, fiindcă mai mult ca sigur se lasă cu bătaie pe locul la closet: la closetul dumneavoastră! Laxativul se pune numai în ultimele pahare golite la botul calului, în picioare, înainte de plecarea oaspeţilor. Să se descurce singuri pe drumul spre casă.

Comentarii