Statele Unite susţin că au avertizat Rusia în legătură cu un atac terorist de mai mult timp

sâmbătă, 23 martie 2024, 22:18
2 MIN
 Statele Unite susţin că au avertizat Rusia în legătură cu un atac terorist de mai mult timp

Statele Unite au avertizat luna aceasta Rusia în legătură cu un atac terorist care ar putea viza „adunări mari" la Moscova, a anunţat vineri seară Casa Albă, transmite AFP.

„La începutul acestei luni, guvernul american avea informaţii despre un atac terorist planificat la Moscova, care ar putea viza adunări mari de oameni, inclusiv concerte, iar Washingtonul a împărtăşit aceste informaţii cu autorităţile ruse", a declarat Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al SUA. Potrivit acesteia, administraţia preşedintelui Joe Biden implementează de mult o politică a „obligaţiei de a avertiza”, conform căreia Statele Unite atenţionează ţările vizate atunci când primesc informaţii despre ameninţări specifice de răpire sau asasinat.

Ambasada americană din federaţia Rusă i-a avertizat şi pe 20 februarie pe americani să aibă planuri de evacuare, invocând ameninţarea cu atacuri la Moscova şi de-a lungul graniţei ruse cu Ucraina.

Aceeaşi ambasadă a emis şi pe 8 martie un avertisment potrivit căruia „extremiştii au planuri iminente de a ataca adunări mari la Moscova” şi a îndemnat cetăţenii americani să stea departe de aglomerările de persoane cel puţin în următoarele 48 de ore.

Ambasada Marii Britanii din Rusia a preluat şi ea avertismentul emis de SUA.

Cu o zi înainte, pe 7 martie, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) afirmase că agenţii săi au dejucat un potenţial atac terorist al Statului Islamic asupra unei sinagogi din Moscova. Agenţii FSB au ucis mai mulţi militanţi care plănuiau atacul, potrivit TASS.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii