Ştiaţi că primul fotomodel profesionist din lume a fost o ieşeancă?

luni, 13 martie 2023, 11:10
1 MIN
 Ştiaţi că primul fotomodel profesionist din lume a fost o ieşeancă?

Puțini știu amănuntele vieții uneia dintre frumusețile fatale ale anilor 30, românca Renade Pârlea cea care avea să devină celebră sub numele de Renee Perle și care avea să fie primul fotomodel profesionist din lume.

Renade era moldoveancă get-beget, născută în 1904 în Iași și copilărită tot aici până în 1920, într-o familie de origine evreiască, împreună cu care s-a stabilit ulterior la Paris, frumusețea ei fascinantă propulsând-o ca primul fotomodel profesionist recunoscut în industria modei, uimind fotografii cu abilitățile sale uluitoare și naturalețea de a poza în orice context.

Descinsă la 16 ani în capitala Franței, frumoasa româncă își schimbă numele alegând „pentru scenă” să se numească Renee Perle și aproape imediat este remarcată de marii creatori de modă, fiind invitată să urce pe catwalk colecțiile celebrului Georges Doeuillet, cel care avea deja o casă de creație deschisă încă din 1900 și despre care se spunea în anii aceia că dădea ora exactă în moda europeană. Citeşte mai mult pe avantaje.ro

Comentarii