Studenţii Politehnicii din Iaşi, ghizi pentru studenţii internaţionali

sâmbătă, 25 iulie 2020, 01:49
2 MIN
 Studenţii Politehnicii din Iaşi, ghizi pentru studenţii internaţionali

Prorectoratul pentru Relaţii Interna­ţio­nale de la Universitatea Tehnică „Gheor­ghe Asachi“ din Iaşi a organizat în această lună un proces de selecţie a trei studenţi care să facă parte din echipa BUDDY SYSTEMS– corp de sprijin pentru studenţii internaţionali, pentru anul universitar 2020-2021.

Pentru a putea să se înscrie la aceastăcompetiţie, studenţii interesaţi au luat parte la un se­minar interactiv online „Towards Enhan­ced Communication in International En­vironment“, care a fost organizat în pri­ma parte a lunii iulie şi unde au fost înscrişi 46 de tineri, participând 33.

Ma­ni­festarea a avut loc pe platforma online pe care studenţii şi profesorii universităţii şi-au desfăşurat o parte din activităţile di­dactice în perioada pandemiei, a cuprins patru prezentări importante pentru studenţi, a durat două ore, de la 16.00 la 18.00 şi a avut la final o sesiune de între­bări şi răspunsuri.

„Trăim într-o lume din ce în ce mai globalizată, interacţiu­ni­le voite sau nevoite în context social pot să îi ajute pe tineri să îşi creeze un propriu sistem de gestionare a timpului, dar şi să îi ajute să îşi creeze contacte (în special studenţii şi profesorii străini cu care interacţionează) pe care să îi încorporeze în reţeaua lor profesională“, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector al TUIASI.

A doua prezentare din timpul sesiunii de două ore a explicat cum funcţionează programul Erasmus şi care sunt cerinţele unui student din momentul în care candidează la un astfel de grant până când părăseşte universitatea gazdă.

A treia prezentare a descris despre comunicarea multiculturală, având o serie de puncte cu privire la tipurile de culturi care există în lume, conştientizare a unor diferenţe de comunităţi, semnificaţie de gesturi, distanţe, diferite tipuri de popoare etc.

Comentarii