Studiu: de ce se despică și se rup firele de păr? Află care sunt cele mai comune greșeli atunci când vine vorba de îngrijirea părului!

joi, 20 iunie 2019, 08:37
3 MIN
 Studiu: de ce se despică și se rup firele de păr? Află care sunt cele mai comune greșeli atunci când vine vorba de îngrijirea părului!

Părul este unul dintre cele mai importante aspecte pentru orice femeie, deoarece este un etalon al feminității, senzualității și o adevărată armă de seducție. De aceea, vrem ca părul să arate impecabil de fiecare dată. Însă nu întotdeauna realitatea este aceeași cu dorința, deoarece poluarea este în floare iar părul suferă enorm din această cauză. Dacă mai adăugăm și agresiunile pe care i le facem cu bună știință, cum ar fi vopsitul, coafatul etc., atunci avem motivele clare pentru care părul nostru ne dă, de multe ori, senzația că nu se simte prea confortabil. Și așa ajungem să avem firele despicate, iar oricât de mult ne-am dori să avem părul lung el se rupe.

Iată cauzele care duc la despicarea și ruperea firelor de păr:

1) Periatul incorect

Probabil ai observat că multe fire de păr îți cad în momentul perierii. Într-o oarecare măsură, acest proces este unul firesc, deoarece părul se mai regenerează, însă în momentul în care peria se umple de păr, atunci trebuie să  îți pui un semn de întrebare. O cauză importantă pentru căderea părului este folosirea unor perii de slabă calitate, care agresează scalpul și podoaba capilară. Specialiștii recomandă periile din păr de porc mistreț deoarece au perii delicați și astfel părul nu se rupe la pieptănat. De asemenea, poți apela și la o perie din lemn pentru păr, deoarece aceasta are dinții foarte rari și groși, asigurând o periere ușoară și eficientă. O mare greșeală, însă, este pieptănatul pe părul ud! Acesta nu trebuie agresat atunci când este ud deoarece este mult mai sensibil. Îl poți usca ușor cu prosopul și abia după aceea îl poți peria încet.

2) Soarele

Este destul de greu să ne protejăm permanent părul de soare, însă, din păcate, acesta este extrem de nociv pentru păr, deoarece îl usucă extrem de tare, firele devin casante și se rup mult mai repede. Pe timp de vară, mai ales, trebuie să te asiguri că îți hidratezi părul cu măști speciale și balsam. Tips: uleiul de cocos este ideal pentru părul uscat! Aplică ulei pe păr, lasă-l să acționeze câteva ore iar apoi spală-l în mod obișnuit. Vei sesiza diferența.

3) Folosirea produselor termice

Foehn-ul, placa de îndreptat, ondulatorul…toate asigură un aspect estetic impecabil, dar, în același timp, sunt un dușman pentru părul tău. Atunci când firul este supus temperaturii de 150-200 de grade, acesta se degradează, își pierde luciul natural și se rupe mult mai ușor. Așadar, folosește produsele termice cât mai rar posibil, pentru a menține sănătatea părului tău.

4) Decolorarea

Decolorarea este, poate, cea mai serioasă formă de avarie pentru păr. Desigur, blondul este nuanța pe care toate femeile și-o doresc măcar o dată în viață, însă blondul este pretențios și arată extrem de urât pe un păr cu aspect de mătură. Decolorantul distruge stratul superior al părului și îl face uscat și fragil. Pentru el singura soluție salvatoare este doar foarfeca, iar dacă vrei să ai părul lung, recomandat este să nu apelezi la decolorant.

Așadar, pentru ca părul tău să arate sănătos, trebuie să îi acorzi o atenție sporită și să îl lași cât mai mult în starea lui naturală. Cu cât intervii mai mult asupra lui, cu atât fragilitatea sa va crește.

Photo: Shutterstock.com

Comentarii