Subiectele la română primite azi la simulare BAC 2024, profilurile real și uman

luni, 04 martie 2024, 12:58
1 MIN
 Subiectele la română primite azi la simulare BAC 2024, profilurile real și uman

Primul dintre subiectele la română la simularea bacalaureatului 2024, la profilul real, a fost un text la prima vedere din „Metropole” de Liviu Rebreanu, potrivit subiectelor obținute de edupedu.ro.

La subiectul I, punctul B, cerința a fost să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă presa contribuie sau nu la formarea gustului artistic al publicului, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Metropole de Liviu Rebreanu, cât și la experiența personală sau culturală.

Al doilea dintre subiectele la română la simulare BAC 2024 se referă la textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu.

Al treilea dintre subiectele la română la BAC 2024 la real a constat într-un eseu care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Lucian Blaga.

Subiectele la română la simularea bacalaureatului 2024 la profilul uman au fost similare celor de la real cu excepția celui de-al treilea care a constat în într-un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

Baremul la română la simulare BAC 2024 va fi publicat de Ministerul Educației în jurul orei 15.00.

Sursa: edupedu

Comentarii