Surse: Horodniceanu, trimis în judecată disciplinară pentru scandalul din trafic

marți, 27 iunie 2023, 09:25
2 MIN
 Surse: Horodniceanu, trimis în judecată disciplinară pentru scandalul din trafic

Inspectorul Ioana Bogdan de la Inspecția Judiciară a propus promovarea acțiunii disciplinare față de procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, în urma scandalului din trafic pe care l-a avut în luna mai cu poliția, în județul Iași, au declarat pentru site-ul G4media.ro surse judiciare. 

Decizia inspectorului judiciar urmează să fie confirmată de către conducerea Inspecției Judiciare.

CITESTE SI: VIDEO: Procurorul Horodniceanu se comportă necontrolat, după ce a fost  oprit în trafic de un echipaj de la Poliţia Rurală

Contactată telefonic de G4media.ro, șefa IJ, judecătoarea Roxana Petcu, a declarat că nu infirmă, nici nu confirmă informațiile privind o eventuală promovare a acțiunii disciplinare față de procurorul Daniel Horodniceanu. ”În zilele următoare veți primi mai multe detalii din partea purtătorului de cuvânt al instituției”, a declarat șefa IJ. Citeşte mai mult pe G4media.ro.

UPDATE: Precizările oficiale ale Inspecţiei Judiciare

Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 271 lit. a) și m) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Inspectorii judiciari au reținut următoarele:

•        Fapta procurorului care, fiind oprit în trafic de agenți de poliție, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziție umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat constituie abaterea disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea nr. 303/2022 raportat la art. 104 din Legea nr. 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare;

•        Fapta procurorului care, în cadrul interacțiunii cu agenții de poliție, și-a declinat și afirmat repetat  calitatea de procuror, a amenințat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenților de poliție, sugerând că ar avea relații sau influență cu scopul de a primi un tratament favorabil și de a-și rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toți cetățenii constituie abaterea disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea nr. 303/2022.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.

Menționăm că exercitarea acțiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinare și nu constată definitiv vinovăția procurorului cercetat disciplinar.

Comentarii