Tâlhar oprit cu zece focuri de armă. A atacat un taximetrist și i-a furat mașina

miercuri, 10 noiembrie 2021, 09:40
2 MIN
 Tâlhar oprit cu zece focuri de armă. A atacat un taximetrist și i-a furat mașina

Caz șocant petrecut marți seară, în județul  Botoșani. Un tânăr, în vârstă de 32 de ani, care locuieşte în Dorohoi, a fost prins de poliţiştii botoşăneni după o urmărire de câţiva kilometri şi mai multe focuri de armă, potrivit monitorulbt.

Totul s-a întâmplat în satul Smârdan, comună Suharău, după ce bărbatul de 32 de ani a atacat un taximetrist şi i-a furat maşina. Acesta s-a urcat în taxi în Dorohoi, solicitându-i taximetristului să îl transporte la Suharău. La un moment dat însă, clientul a scos o şurubelniţă din buzunar şi l-a atacat pe taximetristul în vârstă de 62 de ani în timpul deplasării, lovindu-l în zona feţei.

Şoferul a reuşit să oprească şi a sărit din maşină, clientul urcând imediat la volan şi a demarat în trombă. Rănit, şoferul a apelat serviciul 112, cerând ajutorul poliţiştilor şi cadrelor medicale. O ambulanţă a ajuns în scurt timp la faţa locului şi i-a acordat primul ajutor bărbatului, după care l-a transportat la spitalul din Dorohoi.

Maşină abandonată după un accident
În acelaşi timp, un echipaj de poliţie aflat în zonă, într-o altă misiune, a observat autoturismul taxi şi a încercat să îl oprească în trafic. Şoferul a accelerat, însă, aşa că poliţiştii au plecat imediat în urmărirea lui.

Într-o curbă uşoară la dreapta, şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit un mal de pământ de pe marginea drumului. Cu mai multe echipaje de poliţie pe urmă, acesta a coborât din maşină şi a luat-o la fuga pe stradă, încercând să intre în curtea unei case. Poliţiştii au tras zece focuri de armă, dintre care trei de avertisment, alergând după bărbat câteva sute de metri.

„Taxiul a fost urmărit de poliţie până aici. Poliţia l-a avertizat de nenumărate ori să oprească. Dânsul a ieşit din taxi şi a fugit pe asfalt, iar poliţiştii din maşină au sărit şi l-au urmărit, iar după vreo jumătate de oră de alergat s-au adunat şi mai mulţi oameni de pe aici şi l-au înghesuit cumva şi l-au prins. El s-a fost ascuns undeva la o casă părăsită. Poliţiştii au tras în sus de vreo câteva ori, l-au avertizat şi după au încercat să tragă şi după el, dar dânsul fugea şi era la distanţă foarte mare de poliţişti”, a declarat unul dintre martori.

Poliţiştii au deschis imediat un dosar pe numele agresorului. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Comentarii