Tânărul de 17 ani care în toamna anului trecut a ucis un pădurar rămâne în arest

joi, 20 august 2020, 01:50
1 MIN
 Tânărul de 17 ani care în toamna anului trecut a ucis un pădurar rămâne în arest

Judecătorii de la Tribunalul Iaşi au decis ieri să menţină măsura arestului preventiv în cazul tânărului de 17 ani care în toamna anului trecut a ucis un pădurar din Sireţel. Ionuţ Iosub este judecat în acest caz pentru omor calificat şi tâlhărie. El ar fi comis fapta pe 12 septembrie, la orele serii, atunci când tânărul a mers la pădurea „Todosoaia” din Sireţel. 

În timpul zilei, individul doborâse un paltin de 6,5 metri şi a aşteptat lăsarea serii pentru a duce arborele acasă. Când a vrut să ia copacul, Iosub a fost surprins de pădurarul Răducu Gorcioaia, de 50 de ani. Pentru că s-a opus furtului, acesta a fost lovit brutal cu securea, în cap, de Iosub. Rănile au fost cumplite, Gorcioaia murind în scurt timp.

„Prin prisma tuturor probelor administrate şi analizate în cauză, s-a dedus intenţia inculpatului minor, care a fost aceea de a suprima viaţa victimei pentru a ascunde intenţia de a sustrage copacul tăiat şi pregătit; intenţia criminală directă este demonstrată de multiplele lovituri aplicate cu securea, care au vizat zona vitală a capului şi s-a concretizat într-un traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană”, au precizat procurorii.

Comentarii